artikel

83: Aad de Wolf – Purmerend

Café

Een echt familiebedrijf, vernoemd naar vader. De energieke broers Jeroen en Robert de Wolf zwaaien er de scepter, daarin bijgestaan door echtgenotes Judith en Yvette. Al langer heeft de jury deze onderneming in het vizier en dit jaar wordt met recht de entree gemaakt in de lijst der lijsten.

83: Aad de Wolf – Purmerend

Evenals overbuurman De Bonte Koe (nummer 12 in deze lijst) kampte dit café de laatste jaren met nogal wat overlast. De aloude veemarkt voor de deur ging rigoureus op de schop en dat duurde langer dan verwacht. Natuurlijk, zou je bijna zeggen met projecten van deze omvang. Nu ligt er een plein als een plaatje en kan Aad de Wolf zich weer concentreren op dat waar ze goed in is: een gastvrij onthaal bieden voor een brede doelgroep. In het weekeinde populair bij jongeren, door de week komt ook een ouder publiek graag aan.

De vaste gasten laten zich er niet meer door in verwarring brengen, maar passanten die voor de zaak staan, denken met twee cafés van doen te hebben. Rechts Aad de Wolf, links Lansdael. Die laatste was ooit buurman, maar werd gekocht toen het in de verkoop kwam. Inmiddels zijn beide panden met elkaar verbonden. Aad de Wolf heeft de pure café-uitstraling, Lansdael ‘glimt’ iets meer heeft meer de trekjes van een grand café. Er wordt overwogen de naam Lansdael te laten vallen.

Daarmee heeft de toetreding tot de top 100 niets mee te maken. Dit bedrijf blijft innoveren en ernaar streven de gastvrijheid naar een hoger niveau te trekken. De eetfunctie werd dit jaar iets prominenter, ook dat past bij de tijdsgeest. Andere pre is dat beide broers zich ook inzetten voor het algemene belang van de horeca. Zo trekken ze in belangrijke mate de kar van de Stichting Koemarkt en vervullen ze bestuursfuncties bij KHN.

Algemene informatie

Gastheren/-vrouwen: Rob en Judith, Jeroen en Yvette de Wolf

Koemarkt 15, 1441 DA Purmerend

(0299) 42 39 74

info@aaddewolf.nl

www.aaddewolf.nl

Reageer op dit artikel