artikel

84: ’t Keerpunt – Spijkerboor

Café

Probeer dit adres vooral niet in het donker te vinden, grote kans dat iedere poging vruchteloos blijft. Op een hoek van de straat ligt dit knusse en oude huiskamercafé. In een dorp zo klein, dat als de naam ervan hardop wordt uitgesproken de paar huizen al zijn gepasseerd.

84: ’t Keerpunt – Spijkerboor

Binnen is het sfeervol, met een interieur dat intensief gebruik verraadt. Een stamtafel in het midden, een bar achterin en voor de rest lage tafeltjes met tafelkleedjes.

Als wij er op een warme zomeravond binnenstappen, zien we een man of tien, de meeste aan de bar en twee eters. Op het scherm wordt een WK-voetbalwedstrijd uitgezonden. Op de toiletten komen we de favoriete kleurstelling uit de jaren ’70 tegen, groen met bruin. Netjes en passend bij de rest van het café, maar niet meer van deze tijd. Verder natuurlijk een biljart en een oude jukebox. Een dorpscafé als zovele, zou je bijna zeggen.

’t Keerpunt scoort echter extra bonuspunten. Ook de buitenstaander voelt zich meteen welkom. De vaste gasten aan de bar draaien zich niet direct wantrouwig om om te zien welke vreemdeling ‘hun’ domein betreedt. We hebben trek en vlot brengt de eigenaresse ons het menu. Verrassend uitgebreid, maar de keuze valt op saté. Altijd lekker. Op de rode versleten houten vloer trekt caféhond Max zich ondertussen nergens wat van aan, l is zijn plekje strategisch gekozen, horen we. De gast bij wie hij aan de voeten ligt, gooit af en toe een koekje toe.

Het is een ontspannen adres met een verhaal. Aan de ijzeren ring bij de voordeur zat ooit twee dagen een moordenaar vastgeketend. Waar of niet? Spannend is het wel. Als de uitstekende saté is verorberd, krijgen we nog een folder met wandelroutes en informatie over de streek. En we nemen nog een biertje. Heerlijk adres.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Willem Dijkema en Anneke Berends

Oostermoer 1, 9656 PE Spijkerboer

(0598) 49 14 22

cafe@tkeerpunt.nl

www.tkeerpunt.nl

Reageer op dit artikel