artikel

86: De Dikke van Dale – Leeuwarden

Café

Op mooie dagen is het heerlijk zitten op wat in Leeuwarden bekend staat als de stille kant van de Nieuwestad: de overkant van de grote winkelstraat in het centrum. Stil is het er echter allang niet meer.

86: De Dikke van Dale – Leeuwarden

Er zijn meerdere horecazaken gevestigd en De Dikke van Dale steekt daar met kop en schouders bovenuit. Dit café stond eerder in de top 100, maar dat was onder leiding van de vorige eigenaren. De laatste paar jaar kreeg dit opvallend diepe, en relatief smalle (eet)café een nieuwe impuls door de komst van het ondernemersechtpaar Emiel en Jacqueline Dijkstra. Aan de inrichting werd niet veel veranderd, aan de werkhouding van het personeel des te meer. Er wordt weer met flair en energie gewerkt. Al twee jaar scoort het bedrijf hoog in de verkiezing die Hertog Jan organiseert onder de Vriendenkring-cafés, ook daar is de nieuwe koers in het oog gesprongen.

Op veel momenten van de week is de zaak goed gevuld met een divers publiek. Op vrijdagavond treffen we een stevige man voor de deur en is het publiek beduidend jonger, 20-plus. De muziek staat hard en is niet helemaal onze smaak, maar toch is de sfeer goed en voelen we ons er prettig. De uitstraling is pubachtig. Met achterin een tweede bar, die ook bemand is.

Op het formulier dat we terugkregen, valt te lezen dat dit jaar een cocktailkaart werd ingevoerd en dat dit de omzet ten goede is gekomen. Dat het terrasmeubilair ook is vernieuwd, hadden zelf al ervaren. Het is puik zitten aan de Leeuwarder grachten.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Emiel en Jacqueline Dijkstra

Nieuwestad 69, 8911 CK Leeuwarden

(058) 299 05 63

info@dedikkevandale.nl

www.dedikkevandale.nl

Reageer op dit artikel