artikel

87: Momfer de Mol – Den Haag

Café

Twee jaar nadat we de zaak min of meer bij toeval bezochten, maakt Momfer de Mol zijn entree in de top 100. Net als collega De Oude Mol is het gevestigd in het charmantste straatje van de Hofstad, en met een inrichting die zich nog het beste laat omschrijven als luxe kitsch.

87: Momfer de Mol – Den Haag

Zilverkleurige en rode muren, een discobal, kristallen lampjes en veel foto’s aan de muur. Ook is er een vide met huiskameruitstraling waar kan worden gegeten. De toiletten zijn opvallend schoon en fris. Geen doorsnee cafétoiletten, en er staan geurtjes, haarlak en deodorant klaar.

Het assortiment is redelijk omvangrijk. Meerdere bieren van de tap en de fles, net als een behoorlijke reeks wijnen. Groot is Momfer de Mol niet. Knap dus hoe de eters zich op deze beperkte oppervlakte bijna in een knus restaurant wanen, terwijl aan de bar en de tafel bij het raam de caféfunctie stevig overeind blijft.

Regelmatig stapten we dit jaar over de drempel. Om alleen wat te drinken, maar ook om er te eten. Nadat ongevraagd een karaf ijswater op tafel was gezet (top!), werden de wijnen geserveerd in luxe wijnglazen die bij een sterrenzaak niet zouden misstaan. Er werd zelfs een viscouvert ingedekt. Waar zie je dat tegenwoordig nog? Als tegenhanger kwamen wel tubes mayonaise en ketchup op tafel; grappig. De bediening liep in keurige bedrijfskleding: Zwart-witte blouse met sloof. Bij de koffie kwam een etagère op tafel met koekjes en bij de muntthee werd kaneel geserveerd. De medewerker in de bediening was aardig en professioneel.

Rond borreltijd op vrijdagmiddag was de sfeer al weer zo prettig en levendig. Het was druk. Met veel verschillende mensen aan de bar en staand ernaast.

Aan het roer staat een enthousiaste ondernemer, die gastvrijheid in de vingers heeft. Een fijn adresje in deze drukke stad.

Algemene informatie

Gastheer: Joep Logjes

Oude Molstraat 19, 2513 BA Den Haag

(070) 427 87 33

joeplogjes@ziggo.nl

www.cafemomfer.nl

Reageer op dit artikel