artikel

89: De Toeter – Groningen

Café

Nog onbekend met het café gaat het jurylid naar Groningen. De Toeter bevindt zich niet op de plek waar de meeste cafés in de stad zich bevinden: aan de Grote Markt of in de directe omgeving daarvan. De Toeter vinden we aan een gracht. In het water voor de deur ligt de bekende Toeterboot te dobberen.

89: De Toeter – Groningen

Eigenaar Maik van Heerd bewijst met partner Arianne Vreeburg dat actief ondernemerschap loont. Door een keur aan activiteiten plaatst dit café zich in de kijker. Met proeverijen (al of niet op de boot), de wekelijkse pubquiz, het organiseren van een Moordspel in de stad of een quiz in de bekende Martinikerk.

In dit actieve café zijn speciaalbier en whisky belangrijke elementen. Er worden veel proeverijen georganiseerd. Liefst driehonderd single malts zijn verkrijgbaar en op biergebied blaast De Toeter eveneens hoog van de toren. Dertien taps en honderd gebottelde varianten. Ook dit is een ABT-café, en zelfs het beste whiskycafé van 2010! De bijbehorende Award werd recent in ontvangst genomen tijdens het internationale whiskyfestival in Leiden.

Tegen vijf uur op donderdagmiddag is de zaak helaas vrijwel verlaten. De jongeman van de bediening is niet overdreven vriendelijk. Waarschijnlijk vindt die avond een pubquiz plaats, want daarmee zijn een paar van zijn collega’s bezig. Tijdens de WK-periode wordt op een scherm voetbal vertoond. Paar mensen op het terras, paar mensen binnen. De Pilsner Urquell smaakt prima met dit warme weer, maar ook nu weer… Nee, net niet. Tussen al die activiteiten moet de individuele gast niet te veel uit het oog worden verloren.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Maik van Heerd en Arianne Vreeburg

Turfsingel 6, 9712 KP Groningen

(050) 312 44 99

info@cafedetoeter.nl

www.cafedetoeter.nl

Reageer op dit artikel