artikel

9 : In den Bockenreyder – Esbeek

Café

Eén van de bekendste cafés van Utrecht en een puik adres voor koffie, biertje of prima hap. Twee jaar geleden nog gestegen naar de top 3, maar door op details steken te laten vallen is de grote sprong voorwaarts net niet gemaakt.

9 : In den Bockenreyder – Esbeek

Deze aimabele gastheer slaagt er al sinds jaar en dag in om In den Bockenreyder een puik en gastvrij adres te laten zijn. Een echt ‘adresje’, maar wel bij veel mensen bekend. Op mooie dagen is dit op landgoed De Utrecht gelegen bedrijf een heuse hotspot. Drukker dan druk is het dan. Zonder dat het gehaast overkomt.

Op de kaart lezen we de in het Brabants gestelde ‘bedrijfsfilosofie: ‘Omdat wij zo diep in de bossen zitten, kan het wel eens gebeuren dat u eventjes moet wachten op de bediening. Heel soms laat de stroom het even afweten of andersom is het ineens zo’n mooi weer geworden dat jullie met heel veel mensen tegelijk hier naar toe komen. Dan hebben wij even net te weinig mensen om u te bedienen. Maar u zit hier niet op de schopstoel. Wij zijn er om hard te werken en u bent vast niet op de vlucht. Het onmogelijke proberen wij achter elkaar te doen maar wonderen duren altijd iets langer. Welkom.’

Het is De Bruyn ten voeten uit. In den Bockenreyder beschikt over een enorm terras, maar is het najaar eenmaal een feit dan biedt het kleine knusse cafeetje ook onderdak aan de gast die op zoek is naar een mooi glas bier bij de open haard. Het jurylid dat dit jaar naar Esbeek afreisde zegt: ‘Het is een feest om hier te zijn. Horeca ten top met een prima baas. Op een zaterdagmiddag dat ik er was, werkten er zeker 35 mensen. Terras bomvol. Cafeeke vol. En toch en wachttijd van minder dan 5 minuten. Geweldig personeel. Hier wordt gastvrijheid met hoofdletters geschreven!’

Algemene informatie

Eigenaar: Ad de Bruyn

Dunsedijk 3, 5085 ND Esbeek

(013) 516 92 48

info@indenbockenryder.nl

www.indenbockenreyder.nl

Reageer op dit artikel