artikel

94: Braakhekke – Bathmen

Café

Een paar plekjes omhoog voor dit puike dorpscafé met aan het roer de onvermoeibare Wim Tijhuis. Jaar na jaar bewijst deze ondernemer dat actief ondernemerschap loont, en nodig is bovendien om op het platteland het hoofd boven water te houden. Afgelopen zomer haalde hij weer de landelijke media met zijn plan om oranje bobtandems in te zetten waarmee gasten die te veel hadden gedronken naar huis konden worden gebracht.

94: Braakhekke – Bathmen

Dit is de sociale spil van het dorp. Actief beleid loont. Begin dit jaar kwam er zelfs een businessclub bij: Men Meet Men. Iedere maand vijftig directeuren/eigenaren van bedrijven uit de omgeving in zijn zaak. Kijk, dan ben je slim bezig.

Voor de nieuwkomer is het wel even wennen. Bij binnenkomst hangt een personeelslid wat verveeld te kletsen met een gast, op het hoekje van de bar. Beiden hebben een sigaret binnen handbereik en trouwens, de hele bar staat vol met asbakken. We schreven het al eerder in deze lijst: dat kleinere cafés het roken weer toestaan, is te begrijpen,. Personeel moet echter te allen tijde het goede voorbeeld geven. Achter de bar roken is onhygiënisch en oogt niet fris. De hand die net een peuk vast had en nu het bierglas spoelt… dat kan niet. Wel heeft Tijhuis de vergunning voor een rookruimte binnen. De gehaktbal kwam uit de magnetron en was bovendien te taai. Actief is mooi, de combinatie met kwaliteit is beter.

Algemene informatie

Gastheer: Wim Tijhuis

Schoolstraat 8, 7437 AE Bathmen

(0570) 54 16 17

info@hetcafebraakhekke.nl

www.hetcafebraakhekke.nl

Reageer op dit artikel