artikel

95: De 1ste Aanleg – Heemstede

Café

Een flinke stap achteruit voor dit sympathieke café dat het afgelopen jaar op een aantal fronten niet wist te overtuigen. Kees Heger is een puike gastheer die het aloude dorpscafé weer in het middelpunt van de belangstelling plaatste met originele activiteiten en prima producten.

95: De 1ste Aanleg – Heemstede

Zo kwam er dit jaar een ‘Klassenborrel.’Borrelen met ouders die de kinderen in dezelfde klas hebben. En hieruit vloeide weer een Papa & Mama borrel voort. Iedere eerste zondag van de maand spelen de koters onder toezicht in de bovenzaal terwijl hun ouders aan de bar het leven doornemen.

Verder is het café gespecialiseerd in wijnen en heeft het een eigen huisbier, vernoemd naar echtgenote Christine. Leuk natuurlijk.

Maar het jurylid dat dit jaar meerdere keren naar Heemstede trok verbaasde zich over het café dat hij aantrof. ‘Ik ben even de weg kwijt. Op de site ziet het er zo pittoresk uit en word je digitaal in een warm interieur geleid. Stappen we de virtuele wereld uit, en het echte café binnen, dan zien we een totaal ander bedrijf. Ik moet zelf op mijn blaadje kijken of ik wel goed ben. Binnen heeft het de uitstraling van een verenigingsgebouw. Met een hoog en lelijk plafond en op een groot scherm presenteert Ad Visser Avro’s TopPop. Het publiek is van middelbare leeftijd en ‘op jacht’. Een rare sfeer zo vroeg op de avond.’

Toch vindt hij het wel een grappig bedrijf. De twee dochters die het jurylid vergezellen liggen in een deuk als pa tijdens het bestellen meteen wordt aangesproken door twee wulpse dames. ‘Het lijkt wel Gooische Vrouwen’, vinden ze. Het geheel maakt echter een ietwat verlopen en sleetse indruk. Het jurylid schrijft: ‘Het is wel een troepie. De WC is vies en het raam op het toilet valt er bijna uit. Op de rand van de Top 100 wachten we dus maar even af of de 1ste Aanleg zich weet te herpakken.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Kees en Christine Heger

Raadhuisstraat 103, 2101 HE Heemstede

(023) 528 60 35

info@1steaanleg.nl

www.1steaanleg.nl

Reageer op dit artikel