artikel

96: Rootz – Den Haag

Café

Rootz is gevestigd in een plaatje van een pand. Met rood/witte luifels op de hoek van de Grote Markt in Den Haag. Een A-locatie. Wie de drempel overstapt, ziet dat sfeer en inrichting dik in orde zijn. We komen in een hoge ruimte met dito bierkasten en krijtborden waarop het uitgebreide bierassortiment wordt vermeld. Op de houten tafels oude jeneverflessen met kaarsen. Zelfs de toiletten zijn mooi, zij zijn voorzien van een kroonluchter.

96: Rootz – Den Haag

Toch kan het ons jurylid allemaal niet enthousiast maken. Door de wol geverfd als ondernemer stoort ze zich een beetje aan de zware keukenlucht die bij binnenkomst de neusgaten indringt. Twee medewerkers lopen haastig de nieuwkomers voorbij, maar reageren niet. Ook niet als het duo duidelijk even blijft staan, op zoek naar een leeg tafeltje. Na vijf minuten keren ze de zaak de rug toe.

Natuurlijk is er een herkansing. Vrijdagavond en terrasweer. Een deel van het terras is ingedekt voor de eters. Toch valt al snel op wat er aan schort. Het is vies. Er is al dagen niet geveegd en overal liggen peuken, servetten en andere troep. Ook tafels en kaarten plakten en op de bank met stoffen bekleding zitten vlekken. De bediening deed het werk adequaat, maar zonder liefde voor de gast. Weer een ander moment. Het is nog steeds smerig en rommelig, maar binnen is er nu wel een vriendelijke begroeting en worden we vlot geholpen.

Rootz beschikt over alle elementen om een sfeervol eet- en biercafé te zijn dat hoge ogen kan gooien in deze lijst. Daarvoor zijn wel een fikse schoonmaakbeurs en een meer consistente bedrijfsvoering nodig. Wij werpen de handschoen toe en hopen dat deze vol verve wordt opgepakt.

Algemene informatie

Eigenaar: Roland Meerloo

Grote Marktstraat 14, 2511 BJ Den Haag

(070) 363 99 88

info@rootz.nl

www.rootz.nl

Reageer op dit artikel