artikel

98: De Verleiding – Roermond

Café

De Verleiding jojoot. Twee jaar geleden erin, vorig jaar Aanrader en nu weer in de lijst. Gelegen aan een drukke uitvalsweg naast het centrum is dit een schoon en fris café, prachtig ingericht bovendien.

98: De Verleiding – Roermond

Beetje barok glim, glim en spiegels. Met een klein terrasje op de stoep en spreuken geschilderd op het geboende hout. Hoewel, hout? De houtnerf blijkt op de muur geschilderd. Een café met vrouwelijke touch en zeker geen donker drinkhol. Toch staan bij twee bezoeken stoere Britten aan de bar te drinken.

En er is aandacht voor details. Op de tafels het logo van de zaak en ook eigen viltjes, die juist niet worden gebruikt als een pilsje wordt besteld. Dan komt er een vilt van de brouwer onder het glas. Zo hoort het.

De dame achter de bar spreekt uitgebreid met gasten die ze kent, maar heeft ook goed oog voor onbekenden. Zij weet hoe het werkt. De bediening is vlot en goed, de thee verzorgd. De huiswijn komt in grote glazen perfect op temperatuur geschonken. Er is geen keuken, vertelt de bardame, er zijn alleen een paar snacks. Om vervolgens wel met een dampend bord zitting te nemen tegenover een gast, wellicht de eigenaar. Dat is vreemd. Verder een goed café.

Algemene informatie

Gastvrouw: Daniëlle Mertens

Brugstraat 25, 6041 EP Roermond

(0475) 33 22 52

cafedeverleiding@wanadoo.nl

Reageer op dit artikel