artikel

99: De Hetebrij – Zwolle

Café

Een kleine tien jaar na de start van haar café maakt De Hete Brij entree in deze lijst. Aan het roer de energieke Elles Hetebrij. Een sfeervol bruin café, net buiten het uitgaanscentrum van Zwolle. Tegenover het oude postkantoor en aan een gezellig pleintje ligt het karakteristieke pand met een klein terras voor de grote ronde ramen. Zes dagen in de week kan de gast er terecht, met op zondag vaak optredens in de jazzsfeer.

99: De Hetebrij – Zwolle

Tijdens meerdere bezoeken viel op dat de gasten van gevarieerd pluimage zijn, maar één basiskenmerk delen: gemoedelijkheid. Contact is hier zo gelegd. En duurt dat even, dan zorgt Elles voor de nodige gespreksstof. Deze ondernemer is nogal actief in de sociale hoek. Ze organiseert speciale ontmoetingsmomenten voor mensen met een psychiatrisch verleden en voor ADHD’ers. Zo hoopt ze vooroordelen bij andere stamgasten weg te nemen. Integratie in het café, Elles vindt dit haar maatschappelijke taak als ondernemer.

Voor het jurylid goed en wel zijn ogen langs de taps had laten gaan, stond al een proefglaasje op de toog, die snel werd gevolgd door een ‘echt’ glas. Ondertussen probeerde de partner van Hetebrij twee blonde kereltjes mee naar huis te krijgen. Deze speelden echter liever verstoppertje achter de tap. ‘De sfeer en de gezelligheid in de Hete Brij zorgen ervoor dat dit jurylid zich pas na enig aandringen kon losmaken van zijn barkruk om te kijken of in Zwolle nog meer te beleven valt.’

Algemene informatie

Gastvrouw: Ellis Hetebrij

Nieuwe Markt 9, 8011 PE Zwolle

(038) 421 75 26

cafedehetebrij@home.nl

www.dehetebrij.nl

Reageer op dit artikel