artikel

Aanraders Cafe Top 100 2011

Café

Ze schurken aan tegen de honderd beste cafés van het land of zijn uit de lijst verdwenen omdat ze van eigenaar zijn gewisseld. Toch zijn ze een bezoek meer dan waard. De Aanraders! van de top 100, per provincie gerangschikt.

Aanraders Cafe Top 100 2011

FRIESLAND

’t Wapen van Terschelling – Midsland (Terschelling)

Verrassend goed biercafé op dit Waddeneiland. Meest noordelijke ABT-café van het land. Sfeervol ingericht en eveneens in het bezit van een paar hotelkamers. Prima personeel met kennis van zaken. Door de eilandligging niet altijd alle bieren op de kaart voorradig.

Oosterburen 25, 8891 GA Midsland

De Walrus – Sneek

Café, restaurant of schoolvoorbeeld van een modern eigentijds horecabedrijf? De Walrus loopt als een speer en is de hele dag gevuld met gasten. Eilandbar, sfeerverlichting en een ongedwongen sfeer. Na het eten is de barfunctie beperkt. ’s Zomers mooi terras voor de deur. Sinds een jaar is ook een Walrus in Leeuwarden. Puik horecaconcept in het noorden.

Leeuwenburg 11, 8601 CG Sneek

’t Graauwe Paard – Oude Bildtzijl

Tussen de akkers is daar ineens Oude Bildtzijl. Klein dorp in het Bildt, waar Auke Kooistra het oude café van weleer tot de levendige spil van het dorp en verre omgeving heeft gemaakt. ’t Graauwe Paard zetelt in een fraai pand en heeft ’s zomers een klein terrasje aan het water. Regelmatig optredens, een kleine menukaartje en er is een praam die kan worden gehuurd voor een vaartochtje. Leuk voor een familie-uitje.

Monnikebildtdijk 1, 9078 VB Oude Bildtzijl

GRONINGEN

Der Witz – Groningen

Een leuke kleine pijpenla met een goede sfeer. Aan de Grote Markt in de stad. Top 100-waardig als het zo blijft doorgaan. Tijdens meerdere bezoeken een goede en strakke leiding in de zaak, zonder dat dit ten koste gaat van de gastvrijheid. Heerlijke cappuccino en zeer goed getapte bieren.

Grote Markt 47, 9711 LX Groningen

DRENTHE

Brinkzicht – Diever

Sfeervol ingerichte zaak, veel donker hout en alles oogt verzorgd. De jonge ober in oranje voetbalshirt helpt ons snel. De muziek is amper hoorbaar en er heerst een serene rust. We zijn geneigd te fluisteren. Het pand oogt nostalgisch en beschikt over een royaal terras. Het café is verdeeld over meerdere kleine ruimten. Prima zaak in deze regio.

Hoofdstraat 43, 7981 AD Diever

OVERIJSSEL

Public – Zwolle

Net als vorig jaar Aanrader! De zaak moet ‘strakker’ worden neergezet als de sprong naar de bovenste honderd echt wordt geambieerd. Public oogde te vaak een beetje ‘shabby’. Richting de toiletten kijken we recht in de spoelkeuken. In de fraaie rookruimte twee personeelsleden die hardop het bedrijf bespreken. Niet doen! Beter hadden ze de gasten kunnen helpen die nu nodeloos lang moeten wachten. Pas toen eigenaar Ton zijn bestelauto voor de zaak parkeerde, kwam de vaart er weer in.

Blijmarkt 23, 8011 ND Zwolle

Fred en Douwe – Deventer

Het gelijknamige zusterbedrijf in Doetinchem ging dit jaar uit de lijst. Wij zijn meer onder de indruk van F&D in Deventer. Gelegen aan de fraaie Brink en een opvallend diep pand met verzorgd terras voor de deur. Paar loungebanken links en rechts voor de ingang. Goede koffie en prima getapt bier. Overdag prima lunch- en borreladres, zaterdagavond druk met een jonger publiek.

Brink 28, 7411 BS Deventer

Moskou – Deventer

Eén van de opvallendste bedrijven in Oost-Nederland. Vorig jaar geopend en dat is te kort voor een plaatsje bij de beste honderd. Oud pand, moderne uitstraling. Wijn neemt een prominente plaats in en rondom de centrale bar kan op verschillende plaatsen worden gegeten. Ook op de eerste verdieping. Aan de hoge tafel tegenover de bar drinken we een lekkere Affligem tripel en kijken we naar het gemêleerde publiek dat is uitgegeten en weggaat, of binnenkomt voor een mooi glas. De dj bouwt ondertussen zijn ‘booth’ op. Prachtzaak!

Brink 50-51-52-60, 7411 BV Deventer

’t Proeflokaal van Zwolle – Zwolle

Bijna in de top 100, totdat we lezen dat Arjen Broekman de zaak heeft overgedaan aan Thomas Veldman. Dan zijn de regels onverbiddelijk. Bij de Aanraders! en in die luwte bewijzen klaar te zijn voor de top. Op weinig m2 wordt het maximale aan cafébeleving bereikt. Veel aandacht voor wijn. Voor de bierglazen is eigenlijk geen ruimte, dus worden ze met een katrol de hoogte in getakeld. In het toilet zit je bijna met de knieën tegen de muur, maar er is wel een haakje voor de damestas, en Rituals-artikelen bij de wasbak. Een heel prettig café, dat vanaf de eerste keer past als een oude jas. Hopelijk blijft dat zo.

Blijmarkt 3, 8011 ND Zwolle

De Tagrijn – Zwolle

De ziel van de helaas overleden oud-eigenaar Theo Dragt hangt nog in De Tagrijn. Ruim twee jaar na het overlijden van deze topgastheer bewijst zijn geesteskind ook op eigen benen te kunnen staan. Het hoekpand oogt nog steeds een beetje gesloten, maar eenmaal over de drempel komt de gast terecht in een puike ‘huiskamer’. Achter de bar een kastelein die er uitziet als de geestesvader: met leren sloof en uitermate vriendelijk en attent.

Buitenkant 8, 8011 VH Zwolle

De Twee Wezen – Hengelo

Grand cafe van dezelfde eigenaren als ’t Pleintje (nummer 33). Open voor zowel ontbijt, lunch als diner. En alles daar tussenin. Modern en strak ingericht. De kleding van het personeel vonden wij iets te veel McDonald’s. Verzorgd terras voor de deur en een echte aanwinst voor Hengelo. Wel jammer dat op het drukste moment van de week (weekeinde) het minst ervaren personeel aan het werk is. Iets meer leiding op de werkvloer kan dan ook geen kwaad.

Burgemeester Jansenplein 23-24, 7551 ED Hengelo

Sprakel – Lonneker

De bevlogen ondernemers Mirco en Mariëlle Bergink kregen een klap te verwerken toen hun zaak in 1999 door brand werd verwoest. Een jaar geleden werd Sprakel echter mooier dan ooit heropend. Dit is weer de spil van het dorp. Voor buitenstaanders hangt er soms een ietwat ‘gesloten’ sfeertje. Zeker als het bordje op de deur dit ook aangeeft, terwijl het zes uur ’s avonds is en het café wel degelijk gewoon open is. Actieve ondernemers die bezig blijven hun zaak op een hoger niveau te brengen.

Dorpsstraat 137, 7524 CH Lonneker

GELDERLAND

Jan en Jan – Didam

Tegenover de kerk in het centrum van Didam. Modern café-restaurant en zalencentrum van de ervaren ondernemer Frank Gesthuizen. Groot en verzorgd terras voor de deur. Binnen is de inrichting warm, met gebruik van veel hout. Houten vloer en een grote, halfronde houten bar zonder krukken. Zeven dagen per week geopend van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Op vrijdagavond gaan alle tafels en stoelen eruit en komt de jeugd dansen en drinken. Oogt op veel momenten meer restaurant dan café. Voorbeeld voor een nieuwe generatie café, restaurant en zalencentrum in de traditionele Achterhoek.

Lieve Vrouweplein 4, 6942 BP Didam

Het Nieuws van Apeldoorn – Apeldoorn

Aan de rand van het centrum aan het Leienplein ligt Het Nieuws van Apeldoorn. Alger van Velthuizen is de zeer actieve edoch enigszins chaotische uitbater. Nu hij het pand heeft kunnen kopen, gaat hij het bedrijf verder optimaliseren. Dat is ook nodig. Dit najaar flink verbouwd. Ondank dat zit het frequent vol. Zaak met veel potentie.

Leienplein 12, 7311 EE Apeldoorn

FLEVOLAND

Café-restaurants met zalen zijn er volop op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Wij blijven zoeken naar echt gastvrije cafés. Voor tips houden we ons aanbevolen. Vooralsnog komen we het echte cafégevoel nog te weinig tegen in Flevoland.

UTRECHT

Kafé België – Utrecht

Bekend biercafé aan de Oude Gracht. Al decennia dé plaats voor een goed glas speciaalbier. Bediening is wat wisselvallig van niveau, maar altijd gemoedelijk en gezellig. Veel vaste gasten. Een echt Belgisch café. Niet bedacht, maar ontstaan. Er kan ook prima worden gegeten.

Oudegracht 196, 3511 NR Utrecht

De Vingerhoed – Utrecht

De Vingerhoed ligt in een voor Utrechtenaren bekende kruising van het Wed en Oude Gracht. Ongeveer 120 m2 groot. Toiletten en keuken zijn in de kelder gesitueerd, normaal voor een grachtenpand. Terras ziet er keurig verzorgt uit. Zowel buiten als binnen erg druk, wel meteen begroet bij binnenkomst. Prima. Uitleg over de bieren is helder en eten is prima. Dit eetcafé geeft de gast een heel goed gevoel.

Donkere Gaard 11, 3511 KV Utrecht

NOORD-HOLLAND

Anno 1890 – Amsterdam

Tweevoudig Café van het Jaar en dat is in de historie van deze verkiezing een unieke prestatie. Vorig jaar verkocht Joop Bohlmeijer zijn zaak. Aan nieuwbakken eigenaar Patrick Lommers de schone taak het hoge niveau van Anno 1890 te handhaven of zo mogelijk te verbeteren. De ervaringen van de juryleden waren lovend dit jaar. Dat belooft wat voor de toekomst. De hoogste binnenkomer in 2011?

Amstelveenseweg 1124, 1081 JW Amsterdam

Het Wapen van Urk/Café Bok – Enkhuizen

Na een wandelingetje tussen de buien door in het schilderachtige Enkhuizen kom je aan de rand van het water een echte oerkroeg tegen. Café Bok in de volksmond, Het Wapen van Urk officieel. Daar krijg je dorst van. Mooi authentiek café waar de liefhebberij van de waar – jenever – goed en mooi zichtbaar is. Knus, propvol (mensen) en laat die bui maar losbarsten. Hartelijk begroet door de jonge dames achter de bar, die er goed het tempo in hebben en dat ook nog met aandacht en vriendelijkheid. Dit café is allergisch voor lege glazen! Iedereen praat met en door elkaar. Een café als een warme jas.

Breedstraat 161, 1601 KC Enkhuizen

El en Ben – Haarlem

Een echt buurtcafé, maar wat voor één! ‘Er is geen thee’, antwoordt de vrouw die voor El naar ons tafeltje is gelopen. Zij is ook gewoon te gast, maar El blijft lekker vertrouwd achter haar toog. ‘We verkopen alleen dranken’, zegt de dame. Mijn dochter glimlacht en bestelt een cassis. ‘El zwaait de scepter. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt lastiggevallen, want als El zegt dat je geen bier meer krijgt, dan accepteer je dat direct. Dit is een café dat onverkoopbaar is, dat neemt ze, Deo Volente, mee naar Ben die helaas overleden is, in de hoop dat er toch bier is in de hemel. Misschien ben ik wel blind, maar dan zijn mijn drie gasten het ook. Ze voelen precies waarom dit bedrijf zo bijzonder is en bijna monumentaal. Aan de bar een gemêleerd gezelschap van wijze heren die voor alles een oplossing hebben zolang maar wordt getapt. Een genot om hier te zijn.’

Krocht 2, 2011 PT Haarlem

ZUID-HOLLAND

Zomerzorg – Hillegom

Een echt bolwerk in Hillegom. Ruim café dat paar jaar geleden flink onder handen werd genomen. Van de kleurstelling moet je houden. Standaard goede bediening, een thuis in de bollenstreek. Iedereen kent elkaar en de sfeer is immer gemoedelijk. Een geoliede machine, die zorgt voor maximale lol en omzet! De eigenaren zijn actief, als ondernemer en als KHN-bestuurder.

Meerlaan 70, 2181BT Hillegom

De Paas – Den Haag

Bekend biercafé, dat vorig jaar uit de top 100 verdween. Blijft zich desondanks in de kijker spelen als eigenzinnig en sfeervol bedrijf. De interactie met de gasten kan beter. Bediening varieert van nonchalant tot vriendelijk. Veel studenten, zo is de indruk. De sfeer is bijna altijd prima, door de inrichting, de kaarsverlichting en de muziek. Het klopt allemaal. Een café zoals een café moet zijn. Met de liefde voor de gast als enige verbeterpuntje.

Dunne Bierkade 16a, 2512 BC Den Haag

Dizzy Jazz – Rotterdam

Typisch jazzcafé, waarvan er maar weinig zijn in het land. Dizzy is echt. doet zich niet anders voor dan het is. Al hebben we wel het gevoel door de goede prijs-kwaliteitverhouding iets meer te krijgen. Het sleetse karakter past bij het café, maar heeft ook nadelen. De vriendin haalt haar panty open aan de scheuren in de leren bankbekleding. Een bank die verder ook nog eens slecht zit. Ontvangst meer dan hartelijk. Je moet er van houden, maar ons jurylid wordt er ‘helemaal blij’ van.

’s-Gravendijkwal 127, 3021 EK Rotterdam

De Oude Jan – Delft

In de Oude Jan ging het licht uit. Daar waar andere kroegen in Delft redelijk op tijd de deur in het slot draaien, gaat de Oude Jan nog even door. Het is dan ook bomvol. Gezellige drukte. Bediening is adequaat, maar heeft niet voor meer tijd dan de glazen te vullen. Er wordt binnen gerookt als ketters. Mijn kleren ruiken weer zoals vroeger na een kroegentocht. Dat is echter niet de reden dat het café uit de top 100 is gekukeld. De zaak werd dit voorjaar verkocht aan twee werknemers. Aan hen de schone taak het levenswerk van Jan en Leo Quack op koers te houden.

Heilige Geestkerkhof 4, 2611 HP Delft

Café Thomas – Noordwijk

Charmant pandje in het centrum, niet aan het strandgedeelte. De eerste indruk is knus, klein en gezellig. Er is een binnenplaatsje met biertonnen als statafel, bankjes langs een heg en lage zitjes. Het had geregend, maar meteen werden tafels en stoelen buiten drooggemaakt, werden asbakjes neergezet en de goed getapte biertjes geserveerd. De tweede ronde wordt ingeleid door de opmerking: ‘zijn ze omgevallen jongens?’. Binnen verzorgd en gezellig. Een leuk, klein en professioneel gerund bedrijf. Met meerdere eigenaren, maar een bedrijfsleider die het vak goed in de vingers heeft.

Heilige Geestweg 2, 2201 JS Noordwijk

Witte Aap – Rotterdam

Eén van de beste, misschien wel het allerbeste, cafés van Rotterdam. Begin dit jaar werd de zaak verkocht aan ‘het personeel’ en dat noopt de jury het bij de Aanraders! te plaatsen. Bewijst dat een gelikt interieur niet nodig is om een goed café te zijn. Barjongens van topniveau, een prima product en leuke gasten. Het versterkt elkaar. De Witte Aap snapt waar de horeca in essentie om draait en voert dat tot in de puntjes uit.

Witte de Withstraat 78, 3012 BE Rotterdam

Le Vagabond – Rotterdam

Met De Witte Aap één van de populairste cafés van de stad. Met name de Rotterdamse muziekscene komt hier graag. Achter de bar is ook Inge Bonthond te vinden. Als één van Herman Broods Bombitas ooit de wilde fantasie van menig jongeman. Deze geweldige barvrouw heeft het vak helemaal in de vingers. Een praatje met de één, een pilsje tappend voor de ander en aan de derde een wijntje serverend. En ze dan toch nog het gevoel geven alle drie uniek te zijn. Dan doe je het goed.

Nieuwe Binnenweg 99, 3014 GG Rotterdam

ZEELAND

Salud – Scharendijke

Winnaar van Heinekens Gouden Fust en dat noopte ook ons jurylid een kijkje te nemen. In eerste instantie zijn we minder enthousiast dan de bierbrouwer. Beetje kaal interieur, wel verzorgd, maar weinig bijzonder. En personeel met lelijke beige stropdasjes. De sfeer aan de bar is echter goed, de interactie tussen de gasten eveneens. Het eten is uitstekend, de bediening attent en vrolijk… Salud verleidt.

Dorpsstraat 1-3, 4322 AC Scharendijke

NOORD-BRABANT

Oud Brabant – Oirschot

Op de mooie markt van Oirschot ligt deze donkerbruine taveerne. In het verleden uitgeroepen tot Dorpscafé van het Jaar. Onder de nieuwe eigenaren maakt Oud Brabant de naam weer waar. Het is er knus en gezellig. Geen superlatieven, maar dat zou hier ook misstaan. Gewoon en herkenbaar, dat zie je aan de gasten. Die zijn er in Oud Brabant altijd. Een cafépareltje dat, mits goed uitgebaat, uitermate levensvatbaar is. De jonge eigenaren snappen dat volkomen.

Markt 14, 5688 AJ Oirschot

De Gaper – Eindhoven

Onder de vorige eigenaar hoog genoteerd in de lijst en inmiddels klopt De Gaper weer stevig aan de top 100-deur. Wat een topcafé! Aan de bar, op het terras of aan de stamtafel, de bediening is immer correct en alert. De biertjes staan in een handomdraai op tafel. Een echt kwaliteitscafé met de mogelijkheid om lekker te eten op de eerste verdieping.

Wilhelminaplein 5, 5611 HE Eindhoven

Bruxelles – Breda

Het hoost in Breda, maar binnen is het warm en gezellig. Bruxelles is een prachtbedrijf en stond al eens in de Misset Horeca Café Top 100. De wisselende studentenbediening en het zwabberende bedrijfsbeleid zorgden voor verwijdering. Toch werden we dit jaar weer meerdere malen aangenaam verrast door dit op Belgische leest geschoeide eet-, drink- en uitgaanscafé. Overdag een ouder publiek, ’s avonds veel studenten. Wel als een speer die toiletten opknappen! Hufter proof toiletbrillen en op drukke avonden iets vaker een Glorix-rondje zou ook geen kwaad kunnen. Wat een smeerboel af en toe!

Havermarkt 7, 4811 WG Breda

’t Hart van Breda – Breda

Breda leeft, wat een stad! Met genoegen lopen we door het centrum. Aan alle kanten worden we verleid een biertje te pakken. ’t Hart doet daar gretig aan mee. Ondanks het magere zomerweer, zit het terras goed vol en ook binnen is het lekker bezet. De inrichting is verrassend. Rommelig maar stijlvol. De bar staat centraal en dat creëert een bedrijvige sfeer. De gokkast is een dissonant. Stoute jongetjes en gokkasten, zet ze in de hoek. Tussen het terras en het café een aantrekkelijke serre waar je heerlijk mensen kunt kijken. Toiletten om door een ringetje te halen. Attent en getraind personeel.

Grote Markt 4-6, 4811 XR Breda

Boshuis Venkraai – Oisterwijk

Prachtig biercafeetje in de bossen. Op mooie dagen een groot terras voor de deur. Moeilijk bereikbaar in het Oisterwijkse buitengebied, maar wordt moeiteloos gevonden door een grote schare publiek. Ging vorig jaar over in handen van twee personeelsleden. Hierdoor even geen top 100 meer. Een aanrader is het absoluut wel!

Bosweg 162, 5062 SH Oisterwijk

Paternoster – ’s-Hertogenbosch

Gastvrije en vaste waarde aan de Bosche Markt. Bart Henkelman is een puike gastheer, die in het verleden vaak hoge ogen gooide tijdens de Biertapwedstrijden. Met de kwaliteit van het pilsje zit het dus meer dan goed. Op mooie dagen terras voor de deur dat snel is gevuld en gedurende de dag druk blijft, ook buiten. Perfecte pilsjes.

Markt 18, 5211 JX ’s-Hertogenbosch

Schafrath – Nuenen

Een echt Brabants café. Ligt aan een soort van graspleintje met fonteintje centraal in Nuenen. Bekend om Vincent Van Gogh. Dit jaar opende het nabijgelegen ‘Vincentre’. Het interieur neemt je mee terug naar de tijd dat de mensen na de kerk meteen de kroeg in doken. De tijd van de oude buizen radio, de Brabantse tapijtjes en de katholieke beelden. Dissonant in het mooie authentieke interieur zijn de flatscreen en de twee gokkasten. Sfeervol Brabants café met een goede sfeer en dito ontvangst.

Park 35, 5671 GB Nuenen

Becoloth – Boxtel

Bekend en prima biercafé. Af en toe wel een beetje een ‘troep’, maar met een bezoek aan dit café is niets mis. Gastvrijheid is er en dat merk je. Café en terras zijn altijd goed gevuld. Lekker biercafé zonder pretenties.

Rozemarijnstraat 2-2a, 5281BZ Boxtel

LIMBURG

Hijgend Hert – Vijlen

Samen met De Walvis op Terschelling het mooist gelegen café van Nederland. Op een heuvel, in het Zuid-Limburgse bos. Op mooie dagen megadruk terras. Horecatechnisch klopt het niet altijd, maar daar lijkt niemand om te malen. In najaar en winter zit het prima in de serre, die wel wat koud is. Dan liever binnen voor de open haard. Biertje en een portie bloedworst met appel. Wie doet je nog wat?

Herles 23, 6294 NG Vijlen

Hertog Jan Proeverij – Arcen

Prachtcafé, dat bier ademt. Met een leiding verbonden aan de tegenover gelegen Hertog Jan-brouwerij. Onder aanvoering van Bram Clevis is de gastvrijheid in een stijgende lijn terechtgekomen, al is die door de grote en wisselende drukte (groepen voor de brouwerijrondleiding) nog altijd niet optimaal. De liefde voor het bier zit dieper dan de liefde voor de gast. Wel een uniek café.

Kruisweg 43, 5944 EM Arcen

Michiel de Ruyter – Valkenburg

Ooit het hoogst genoteerde Limburgse café in de top 100, maar dat is al een paar jaar geleden. Onder aanvoering van de energieke en nieuwe eigenaar Astrid van Keeken waait er een frisse wind. Propere zaak, ook achter de bar goed georganiseerd. Cappuccino en aardbeienvlaai dik in orde, fris in kleine flesjes. Terras met plastic bloemdecoratie is een beetje kitch. Vriendelijk en vakbekwaam personeel. Brand op tap en overzichtelijke wijnkaart met wijn-spijsadvies.

Theo Dorrenplein 14 6301 DV Valkenburg

D’r Klinge – Heerlen

Als passant aarzel je even of je D’r Klinge wel wilt binnenstappen. Reden: de grote luifel boven het terras ziet er smoezelig uit. Niet uitnodigend. Hierdoor oogt de entree ook wat ontoegankelijk. Maar vooruit, een jurylid laat zich hierdoor niet afschrikken. Dan komt de verrassing. Achter die vale luifel gaat een echt café schuil; bruin en ossenrood gekleurd. Prima verzorgd, schoon en liefde voor de producten die worden verkocht worden. Beste café van de stad. Iets meer oog voor nieuwe gasten zou mooi zijn.

Pancratiusplein 47, 6411 JZ Heerlen

Pelt – Heerlen

Hartelijke en alerte bediening. De medewerker, begin twintig schatten we, bedient in zijn eentje het hele terras en heeft feilloos in de gaten dat je glas bijna leeg is. Speelse kaart met veel tapaz (weg met die z a.u.b.) en andere hapjes. Gratis verse, zoute popcorn bij het bier, eens wat anders dan pinda’s. Teksten in smeuïg Heerlens vragen enige studie. ‘Heëlesje Gemuutligheet’. Bij Pelt schijnt de zon. Het pand, met z’n zonnige terras, doet aan de buitenkant denken aan een flamboyante Venetiaanse villa. Helaas detoneert de weinig elegante gele serre sterk. Een heel verschil met binnen, waar de decoratie juist jazzy zwart-wit en donkerbruin is. Thuishaven van vele verenigingen en daar zijn ze trots op bij Pelt. Een sfeervol, professioneel horecabedrijf.

Pancratiusplein 48, 6411 JZ Heerlen

Café Schtad Zitterd – Sittard

Groot bruin café met terras in het hartje van de stad. Vanaf het terras goed uitzicht over het hele plein. Binnen in het monumentale pand een klassiek bruin interieur, dat een lange historie uitstraalt. Bierpullen aan het hoge plafond, veel foto’s tegen de muren en antieke en genummerde kapstokhaakjes in een hoek. Café is sterk verbonden met carnaval en huiskamer voor een breed publiek. Bij de medewerkers missen we een beetje schwung richting onbekende gasten. Limburgse bescheidenheid? Iets meer durf mag!

Markt 25, 6131 EL Sittard

Reageer op dit artikel