artikel

Biologisch en afbreekbaar

Café

Van der Windt Verpakking komt met een 100 procent composteerbare beker voor warme en koude dranken. De bekers werden al ingezet tijdens festival Lowlands 2010. ‘Ze gaan zeker een trend worden in het kader van de duurzaamheid’, is de overtuiging van Erwin Bouwman, verkoopcoördinator retail & services.

Biologisch en afbreekbaar

De grondstof voor de coating van de beker bestaat uit maïs, de gebruikte inkt is op waterbasis. De Enjoy the World-bekers zijn herkenbaar aan het verplichte klimplantlogo; ze zijn gecertificeerd volgens de DIN CERTCO-normen voor compostering.

Vier formaten zijn voorhanden in een neutraal design: 150cc en 200cc (uit voorraad) leverbaar) en met een inhoud van 180cc en 300cc (op aanvraag). Vanaf een oplage van 100.000 exemplaren is het mogelijk het kartonnen drinkgerei van een eigen opdruk te voorzien.

www.vanderwindt.com

Reageer op dit artikel