artikel

Buienradar? Nee, app voor Almanak!

Café

In dit land vol gure wind, slagregens en volop kans op onweer een terras runnen? Je moet welhaast (zakelijk) suïcidaal zijn. Het terras kan een melkkoe zijn, maar dan dient er wel regelmatig een straaltje zon te schijnen. Al is het maar droog en heerst er een aangenaam temperatuurtje.

Buienradar? Nee, app voor Almanak!

Ik ken tal van ondernemers, met een fijne buitenplaats voor hun bedrijf, die dagelijks op teletekstpagina’s 703, 704 en 705 kijken. Inderdaad, info over het weer, zowel nationaal als regionaal. Al zijn er nog grotere fanatiekelingen, zij kijken ieder uur op buienradar.nl. Dat een actueler en vooral nog lokaler weerbericht weergeeft.

Nog vóór buienradar.nl en zelfs nog vóór het al stokoud lijkende Teletekst was er de Enkhuizer Almanak. Die beleeft dit jaar de 417e (!) jaargang. Het boekje wordt voorspellende gaven toegedicht.

Fraaie periode

Ik ben benieuwd naar het weer voor het komende voorjaar en de zomer. Leest u even mee? Dan kunt zich vast voorbereiden. ‘Vanaf 26 maart goed lenteweer, evenals rond Pasen. Dan tot medio mei wisselvallig, daarna opklaringen tot eind mei. In juni pas aan einde mooi weer tot medio juli. Ver- volgens is het tot 9 augustus veranderlijk. Al komt er nog een fraaie periode tot begin september aan.’

Resumé: een wisselvallige lente en zomer, met een top augustus. Ben benieuwd of het klopt. De Enkhuizer Almanak is overigens sinds kort ook verkrijgbaar als app voor de smartphone.

Ik wens u het beste terrasweer toe!

Hans Schmeinck

Uit: Misset Extra Terras, speciale bijlage Misset Horeca, 2 maart 2012.

Reageer op dit artikel