artikel

EK 2008: Tsjechen zijn al kampioen

Café

Voor de andere deelnemende landen is het niet te hopen dat de Tsjechen net zo goed gaan voetballen als dat ze bier kunnen drinken. Er is dan voor de rest geen eer te behalen en winnen de Tsjechen glorieus het EK. Ze drinken daar een fenomenale 157 liter per persoon per jaar, en in dat […]

EK 2008: Tsjechen zijn al kampioen

Voor de andere deelnemende landen is het niet te hopen dat de Tsjechen net zo goed gaan voetballen als dat ze bier kunnen drinken. Er is dan voor de rest geen eer te behalen en winnen de Tsjechen glorieus het EK. Ze drinken daar een fenomenale 157 liter per persoon per jaar, en in dat getal zijn ook zuigelingen meegerekend. Het moet haast al dat met bier in de fles worden grootgebracht. Van Turkije hoeven we niet veel te verwachten. Daar wordt namelijk maar een schamele 12 liter soldaat gemaakt. Zouden daar de toeristen in de all-in resorts voor verantwoordelijk zijn?

Een overzicht van de bierconsumptie per hoofd van de bevolking in de aan het EK deelnemende landen:

Land Liter bier (per persoon, per jaar)
Tsjechie 157
Duitsland 116
Oostenrijk 108
Spanje 84
Kroatie 81
Nederland 79
Polen 69
Portugal 60
Rusland 59
Roemenie 58
Zwitserland 57
Zweden 52
Griekenland 41
Frankrijk 35
Italie 29
Turkije 12

Reageer op dit artikel