artikel

Icebar en Heineken Extra Cold vinden elkaar

Café

De opening van een heuse Icebar én de introductie van het nieuwe Heineken Extra Cold. Misset Horeca was er bij.
Bekijk het uitgebreide video- en fotoverslag!

Icebar en Heineken Extra Cold vinden elkaar

Videopresentatie ‘Icebar’ Amsterdam

Ronald den Elzen (Horeca Directeur Heineken) over het nieuwe biermerk

Robert van Duuren van ‘Icebar’ over het nieuwe, spraakmakende concept

De foto’s van opening van de ‘Icebar’


Marketingdirecteur Herwin van den Berg (l.) en directeur horeca Ronald den Elzen van Heineken tappen de eerste, officiële, Extra Cold’s in de ‘Icebar’.


Mede-eigenaar Robert van Duuren zelf wilde uiteraard het bier in zijn eigen bar (aan de Amstel 194-196) ook laten stromen.


Van het Some like it cold-gedeelte (15 euro entree inclusief drankje) naar het door Jan des Bouvrie ingerichte gedeelte Some like it hot (gratis toegang én food). Mede-eigenaar Wilfred Hunsel (r): ‘Vanaf 7 september echt geopend, nu op proef open.’


Als gimmick werden de eerste ijskoude biertjes geserveerd in glazen van ijs. Temperatuur van het bier? Nul graden.


In de Icebar (-6 graden en dikke jas en wanten verplicht) ook een uit ijs gehouwen beeld van Marilyn Monroe. Al leek de filmdiva (inclusief opwaaiende rok) volgens velen ook verdacht veel op koningin Beatrix.


Het interieur is gemaakt door kunstenaars uit Canada en Finland en wordt twee keer per jaar volledig vervangen en elke week bijgehouden. De luchtstromen die het publiek veroorzaakt, tasten het ijs namelijk aan.


Andere gimmicks in de Icebar zijn de van kleur veranderende led-lights, een ‘open haard’ (rechts), een gelikt geluidssysteem, een plasmascherm en banken met berenvachten.


Heineken Extra Cold zit op de tap in 100 Nederlandse horecazaken. Dat moeten er eind dit jaar 400 zijn en eind 2007 maar liefst 1500. Horecaondernemers en personeel krijgen speciale trainingen, vertelt Heineken’s Dennis Peek.


Ter promotie volgt een abri-reclame over heel Nederland. Alleen bij een abri in Amsterdam kun je de enige en echte Heineken Extra Cold-tram (ook binnen volledig in stijl) tegenkomen.


Nog meer promotie. Op het dak van etablissement de Heineken Hoek aan het Leidseplein werden de in neon klinkende glazen weer in ere hersteld. Ditmaal uiteraard de Galaxy-glazen.

Reageer op dit artikel