artikel

Koffiewedstrijden in aantocht

Café

Nederland krijgt er twee koffiewedstrijden bij; het NK Coffee In Good Spirits en NK Cuppen.

Koffiewedstrijden in aantocht

In restaurant Diga in Amsterdam werd de vakpers geïnformeerd over het NK Barista en NK Latte Art later deze maand. Van de gelegenheid werd door de Stichting Dutch Coffee Promotion gebruik gemaakt over de vakpers middels masterclasses te informeren over de mogelijkheden van koffie.

Voorzitter Jeroen Veldkamp van Dutch Coffee Promotion meldde dat er naast het NK Barista en NK Latte Art (21 april in Central Studies in Utrecht) ook een kampioenschap ‘cuppen’ en ‘koffie met alcohol’ komt.

Het NK Coffee In Good Spirits is een wedstrijd van een combinatie tussen koffie en alcohol. Daarmee wordt een brug geslagen tussen baristi en bartenders. Een deelnemer aan de strijd maakt in acht minuten twee perfecte Irish Coffee en twee eigen creaties op basis van espresso, een alcoholische drank en eventueel andere ingrediënten.

Bij cuppen wordt volstaan het proeven van single origin koffie. Met een techniek die gebruikt wordt door koffiebranders om koffie te keuren voordat deze gekocht wordt. Niet alleen het herkennen van de koffie, maar vooral de snelheid waarmee dit gebeurt, moeten zorgen voor een spannende strijd.

Michel Buis, drievoudig Latte Art-kampioen, vertelde verder bij de perslunch over de toekomst van latte art. Hij stelt dat het gaandeweg steeds beter gaat met het niveau van een latte art in de vaderlandse horeca. Al blijft er voldoende werkt aan de winkel.

Bekijk hieronder de video’s met nieuwtjes over de wereld van barista en latte art.

 
   

Reageer op dit artikel