artikel

Laurentis: Meer rendement en betere koffie

Café

CafféMaestro is het nieuwe trainings-concept dat Laurentis Espresso aanbiedt aan ondernemers en hun medewerkers. Doel van deze training, die bestaat uit drie modules, is meer rendement maken met koffie en de kwaliteit van de koffie in de horeca naar een hoger niveau brengen.

Laurentis: Meer rendement en betere koffie

,,Hierbij gaan we verder dan alleen de baristatechnieken. We hebben het ook over rendement, motivatie, inspiratie en controle’’, zegt topbarista Jeroen Veldkamp, die de trainingen verzorgt.

De eerste module is de Laurentis Trendtour. Ondernemers, general managers en bedrijfsleiders worden in Amsterdam bijgepraat over huidige en toekomstige trends. Tijdens een energieke fietstocht worden diverse horeca- en retailconcepten bezocht. Eigenaren leggen uit hoe zij bepaalde trends vertalen naar de markt.

Tijdens de tweede trainingsmodule, de Laurentis Masterclass, worden de mensen van de werkvloer gemotiveerd koffie de aandacht te geven die het verdient. Tijdens creatieve sessies worden persoonlijke recepten en koffiekaarten ontwikkeld. In een upselling en actieve verkooptraining leggen professionals uit hoe met simpele tips de koffieomzet kan stijgen.

Na afloop van deze modules wordt in een derde module gecontroleerd of alles ook daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd. Mystery guests bezoeken de zaak en maken een uitgebreid rapport, waarin niet alleen de koffie maar ook de gastvrijheid en hygiëne worden meegenomen.

Grand café Brinkmann in Haarlem ontving als eerste het CafféMaestro-certificaat, nadat het team alle modules met vlag en wimpel had doorlopen. Op de foto (vlnr): Martijn de Vries (mede-eigenaar Brinkman), trainer Jeroen Veldkamp, René Letteboer (salesmanager DECS) en Jorge de Groot (mede-eigenaar)

DE Coffee Systems/Laurentis, Utrecht. Tel. (030) 297 70 00.

www.laurentis.nl

Reageer op dit artikel