artikel

Redbeans: Duurzaam en eigentijds

Café

Na de opmars in de bedrijfsmarkt richt het jonge koffiemerk Redbeans zich nu ook op de horeca. Het merk staat voor kwalitatieve handgeplukte en biologisch geteelde koffie en heeft een frisse uitstraling.

Redbeans: Duurzaam en eigentijds

Barista Noortje Stijntjes is het gezicht van Redbeans, dat wordt gevoerd door Neuteboom Koffiebranders. Dit jaar werd het uitgeroepen tot de meest duurzame koffie van Nederland door magazine Green.2. Bijna tegelijkertijd ontving het als eerste koffie in Nederland de classificatie klimaatneutraal. De Volkskrant gaf Redbeans vijf sterren voor duurzaamheid, het maximaal haalbare.

Voor de horeca is het assortiment uitgebreid met een stevige, volle dark roast espresso. Naast allerlei ludieke materialen en designmachines wordt ook een professionele eigen barista-opleiding aangeboden. ,,Hiermee is Redbeans vast besloten ook de horeca te overtuigen, want duurzame koffie hoeft geen geitenwollensokkendrap te zijn’’, zegt directeur Gilbert Willemsen. ,,Redbeans is in de eerste plaats lekker, leuk en eigentijds, en daarnaast dus fairtrade, biologisch en klimaatneutraal.’’ Redbeans-koffie wordt inmiddels geschonken door restaurant Goed in Arnhem, de Toneelschuur in Haarlem en VakZuid in Amsterdam.

Neuteboom Koffiebranders, Almelo. Tel. (0546) 86 40 62.

www.redbeans.nl

Reageer op dit artikel