artikel

Slow coffee

Café

Achter de jolige naam Mijn Broer & Ik staan Jeroen en Martijn Verhaeg, organisatoren van het vakevenement Beleef Koffie | Beleef Thee en de mensen achter weblog Koffiegek.nl en forum Koffiepraat.nl. Hun bedrijf is sinds enkele maanden importeur van de Chemex Coffeemaker, die inspeelt op de groeiende populariteit van filterkoffie.

Slow coffee

De Chemex werkt op de ouderwetse manier. Bovenin wordt een filter geplaatst met daarin de koffie, vervolgens wordt het water opgeschonken. De langzame zetwijze van koffie is volgens de broers Verhaeg ideaal om in de horeca te serveren. ‘Koffie wordt weer een genietmoment, zowel voor de gast als de gastheer, want de Chemex biedt mooie omzetkansen. Het zetten neemt weliswaar wat meer tijd in beslag, maar de gast zal ook meer over hebben voor een met zorg bereide drank. En de investering is laag.’

De Chemex Coffeemaker werd al in 1943 gemaakt door de Duits-Amerikaanse dr. Peter Schlumbohm. Anno 2010 is er een uitvoering voor drie, zes en acht kopjes koffie. Prijs vanaf €31,95.

www.mijnbroerenik.nl

www.chemex.nl

Reageer op dit artikel