artikel

Stanislavski, Amsterdam

Café

Met café-restaurant Stanislavski is de Stadsschouwburg toegankelijker geworden voor het publiek. De metamorfose van het monumentale gebouw heeft geresulteerd in een nieuw interieur en andere indeling. Er is één grote openbare ruimte gecreëerd met diverse sferen, waarbij alle karakteristieke details intact zijn gelaten.

Stanislavski, Amsterdam

‘Iedereen met een passie voor cultuur, lekker eten en een goed glas wijn is hier welkom’, zegt manager Johan Kuiper (r ). ‘Vooral in het begin kwam er veel publiek op Stanislavski af. De drukte heeft ons zelfs een beetje overvallen. Maar de ruimte is dan ook bijzonder en de brasseriestijl is laagdrempelig.’

De imposante open keuken is het domein van de keukenbrigade onder leiding van chef-kok Vilmar de Haas (l). De menukaart biedt brasseriegerechten en een theatermenu. Ontbijt, lunch en diner worden bereid met dagverse ingrediënten. Kuiper: ‘Stanislavski houdt altijd rekening met het verloop van de theatervoorstellingen. Een snelle maaltijd vooraf, een laat souper of een theaterarrangement met dessert ná de voorstelling. Alles is mogelijk.’

De exploitatie is onderdeel van Amsterdam Village Company, waartoe o.a. hotel Arena, Odeon en brasserie De Brakke Grond behoren.

Leidseplein 26. Tel. (020) 795 99 95. www.stanislavski.nl. Capaciteit: 200 zitplaatsen; terras 40. Prijsindicatie: driegangen theatermenu €29-; hoofdgerechten €15,- tot €23,-. Geopend: zo t/m do 8.00 tot 01.00 uur; vr/za 8.00 tot 02.00 uur.

Reageer op dit artikel