artikel

Thee in de hoofdrol

Café

Da Silva Beans & Leafs was in januari de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2010. Het concept draait om de DaSilva Leaftender, die in staat is om in 22 seconden met grove theeblaadjes volautomatisch versgezette thee te bereiden.

Thee in de hoofdrol

De thee die wordt gebruikt, is 100 procent biologisch, geproduceerd volgens de richtlijnen van de EU Bio-verordening. Dat wil zeggen dat geen pesticiden of chemische meststoffen worden toegepast. Het belang van zuiver water bij de theebereiding staat voorop. Dankzij waterzuiveringsapparatuur, waarop de Da Silva Leaftender is aangesloten, is het water zacht, zuiver en mineraalarm, hetgeen de smaak ten goede komt.

Er is keuze uit 48 theesoorten in vier collecties: Superior, Premium, Wellness en Organic.

Het concept omvat naast de theemachine een shop in shop meubellijn, servies, displays en verpakkingen. Over de toepassing zegt initiatiefnemer Emidio da Silva: ‘Steeds meer grote spelers als hotels en cateraars zien de mogelijkheden van onze theemachine in combinatie met de extra verkoop van losse thee aan hun gasten. Naast tankstations hebben we inmiddels ook plaatsingen verzorgd in hotels, een congrescentrum en een nieuwe biologische broodformule, Brood2Day in Eindhoven. Daar komen mensen soms zelfs uit kantoor om de thee uit de machine te kopen en die op hun werkplek op te drinken.’

Ook grote bedrijven tonen belangstelling, aldus Da Silva. Zij willen naast hun koffieautomaten een aantal theemachines plaatsen. ‘Thee speelt bij ons de hoofdrol, en geen bijrol zoals bij de koffieautomaat. Mensen zijn soms eerst wel wat sceptisch, maar ze staan versteld van de kwaliteit als ze onze thee hebben geproefd.’

Da Silva breidde zijn team recent uit met theeproever Karel Thieme. Deze theespecialist houdt zich al meer dan dertig jaar fulltime bezig met kwaliteitsthee en ontwikkelde theeconcepten voor o.a. het Amstel hotel en hotel Des Indes, maar ook voor Hema.

www.dasilva-beansandleafs.com

Reageer op dit artikel