artikel

Trendsetters kiezen gedistilleerd

Café

Op het culinaire festival Summer Spirit, dat op 10 juli aanstaande plaatsvindt in de Grote Kerk in Den Haag wordt een nieuwe trend duidelijk zichtbaar. Nadat de afgelopen jaren verscheidene grote whiskyfestivals overal uit de grond schoten is het nu de beurt aan andere gedistilleerde dranken.

Trendsetters kiezen gedistilleerd

‘De belangstelling voor gedistilleerde producten neemt duidelijk toe’, zegt Sebastiaan Smits van Summer Spirit. ‘Vroeger werd whisky en cognac gezien als een drankje voor bij de open haard, maar tegenwoordig presenteren deze merken zich veel duidelijker als alternatief voor bijvoorbeeld prosecco. Steeds meer mensen ontdekken hoe verfrissend een malt whisky met citrustonen kan zijn.’

Summer Spirit heeft niet alleen whisky, maar brengt ook cognac, rum, calvados, gin, jenever, grappa, wodka en bourbon onder de aandacht. Het draait echter niet om drank, maar om een complete culinaire belevenis. Belangrijk onderdeel van het festival is dan ook de combinaties die gemaakt kunnen worden met allerlei speciaal geselecteerde zomerse hapjes. De culinaire experts achter het festival zijn op zoek gegaan naar onverwachte en fantastische smaaksensaties.

Vele grote drankenimporteurs van Nederland werken mee aan dit evenement. Hoge kwaliteit eten, drinken en lifestyle staat garant voor een geweldige middag of avond. Bezoekers hebben de mogelijkheid meer dan 100 verschillende dranken te proeven voor één toegangsprijs.

Meer info op www.summerspirit.nl

Reageer op dit artikel