artikel

Volautomatische paradepaardjes

Café

De volautomaten timmeren aan de weg. Zo introduceerde het Zwitserse WMF een nieuw paradepaardje, de WMF 2000 S. Nieuw is de plug & clean-techniek. Met dit door WMF gepatenteerde systeem wordt de melkschuimer van de koffiemachine in 2 minuten automatisch gereinigd.

Volautomatische paradepaardjes

De machine is – zoals de meeste machines van WMF – modulair op te bouwen. Een intelligent touchscreen display stelt de ondernemer in staat koffiespecialiteiten tot in detail in te regelen. Voor de uitstraling heeft de 2000 S standaard gekleurde led-verlichting. Met de dual milk-techniek kan de ondernemer zowel handmatig met een stoompijp (voor het barista-gevoel) als volautomatisch melk opschuimen.

Ongeveer op hetzelfde moment komt Melitta met de volautomatische c35. Dankzij de nieuwe motor en maalschijven, heeft de koffiemolen minder dan 2 seconden nodig per maling. Door het gepatenteerde microfilter (meer dan 45.000 gaatjes) wordt met een geringe hoeveelheid koffie een hoge kwaliteit verkregen. Terwijl veel andere volautomaten 10 gram koffie per kop nodig hebben, heeft de c35 genoeg aan 8 gram. De machine is in staat om 250 espresso’s of 200 lungo’s per uur te zetten.

De c35 heeft een zelfrefererend vermogen en stelt zich tijdens gebruik bij. De eerste kop smaakt daardoor hetzelfde als de laatste. Het apparaat is slechts 35 centimeter breed (excl. melkkoeling) en daardoor gemakkelijk te plaatsen. De machine heeft de optie voor twee verschillende typen melk. Dit verdubbelt de mogelijkheden voor melkgebaseerde koffiespecialiteiten, zoals bijvoorbeeld een latte mscchiato met magere melk voor de gewichtsbewuste koffieliefhebber. Het melkreinigingssysteem is volgens Melitta het eenvoudigste ter wereld.

www.wmf.nl

www.melitta.nl

Reageer op dit artikel