artikel

Heineken House bijna klaar voor jubileum

Café

Een mooiere locatie voor het 20-jarige jubileum was nauwelijks denkbaar. In Alexandra Palace, het historische pand waar de BBC in 1936 begon met het maken van televisie, wordt dinsdag en woensdag de laatste hand gelegd aan de bouw van het Holland Heineken House (HHH), de ontmoetingsplaats voor Nederlandse sportfans tijdens de komende Olympische Spelen in Londen.

Heineken House bijna klaar voor jubileum

Lange tijd liepen de bouwers ver voor op schema, maar inmiddels zijn alle 700 beschikbare mensen aan het werk om op tijd klaar te zijn. ‘We kregen op 9 juli de sleutel en begonnen toen met negen mensen. Dat team hebben we langzaam steeds verder opgeschaald’, legde Norbert Cappetti, communicatiemanager van het Holland Heineken House, dinsdag uit tijdens een rondgang.

In de huldigingszaal, waar maximaal 6000 fans per avond terechtkunnen, werd dinsdag het geluid getest. Ook waren er allerlei technici in de weer voor het bouwen van televisiestudio’s, want zowel de avonduitzending van de NOS als die van RTL is straks uit het HHH afkomstig, op nog geen 100 meter van elkaar.

Ook radiozender 538 maakt een liveprogramma vanaf het terrein van Alexandra Palace. Het Holland Heineken House lijkt daarmee steeds grootser te worden qua opzet, sinds het concept bij de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona is opgestart.

‘In vergelijking met de winterspelen in Vancouver hebben we nu een echte evenementenlocatie’, aldus de 45-jarige Cappetti. ‘En dat werkt wel erg prettig. Zo zijn er bijvoorbeeld geulen in de grond waar de kabels doorheen kunnen. Ook hebben we de beschikking over allerlei andere faciliteiten’.

In Alexandra Palace zijn vaak beurzen, exposities en muziekoptredens. Zo gaf onlangs DJ David Guetta nog een optreden. In de grootste ruimte van het evenementencentrum hoopt Cappetti straks een hoop Nederlandse huldigingen te hebben. Verder zijn er ook allerlei andere activiteiten en wordt gewerkt aan een restaurant waar zo’n 200 genodigden kunnen aanschuiven.

Voor twee avonden zijn inmiddels geen kaarten meer te verkrijgen. En ook heeft de organisatie een hoop kaarten weggegeven aan Britten, in de hoop dat zij enthousiast raken en hun landgenoten zeggen dat die ook een bezoek aan het Holland Heineken House moeten brengen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel