artikel

Apparatuur

Café

Na het oogsten en drogen van de koffieboon wordt deze gebrand en gemalen. Daarna kan er op verschillende manieren koffie mee worden gezet:

Apparatuur

Snelfiltermethode

in , (98°C) . het filter staat een koffiekan, au bain-marie.

» filterapparatuur…

 

 

Cafetière

in de de cafetière , (95°-98°) , en ca. 4 , of .

 

express

3-delig op , , en opvangreservoir de . gaat vers water, de de 1,5 en in opvangreservoir . De zettijd af de en 5 10 .

 

 

De in de , de de . van de de is continuproces.

 

Espressomethode

. wordt zeer fijn gemalen, . De 90° en 96°C (8-10 ) 18-30 . De op en barista . onderdeel wat het bereiden van de of brewer .

» espressoapparatuur…

 

 

Vacuummethode (Cona)

. De ( de ) op de en op . De en . De zal de . wordt de ; de de en .

 

 

, in . fijn gemalen koffiepoeder wordt in , , en . wordt het pannetje van het vuur gehaald, en om de te . wordt de in , is.

 

 

en -. steeds vaker wordt apparatuur gebruikt die de – en — . gebeurt op (freshbrew), is . komen er , is de is. De de / freshbrew en de ‘fundrinks’ (, wienermelange enz.) . allernieuwste op – is . wordt ook wel Bean-2- . de bean-2- de – , in de .

» …