artikel

Tips om perfect bier te serveren

Café

Goed tappen is één, het perfect presenteren van het bier aan de glas is twee. Serveer uw bieren met vakmanschap en liefde. Laat u niet verleiden tot gemakzucht of slordigheden.

Tips om perfect bier te serveren

Tip 1

Maak duidelijk zichtbaar in uw bedrijf welke merken bier u verkoopt. Op tap, tafel en toog.

Tip 2

Verkoopt u meedere merken pils, informeer dan naar de voorkeur van de gast.

Tip 3

Als u meerdere inhoudsmaten verkoopt vraag dan eveneens naar de voorkeur.

Tip 4

Serveer het glas altijd op een viltje, het bijpassende viltje.

Tip 5

Krijgt u een gemengde bestelling, tap dan bier altijd als laatste, on onnodig inzakken van de schuimkraag te voorkomen.

Tip 6

Pak het getapte glas bier onderaan vast en plaat het met het beeldmerk naar de gast toe.

Tip 7

Houd de glazen nooit bovenaan vast, dat is erg onhygiënisch.

Tip 8

Vingers in het glas is helemaal not done.

Tip 9

Serveer nooit ‘dood’ bier. Dat is voor de gast een teken van gebrek aan vakmanschap.

Tip 10

Voorkom dat u een rondje bier serveert, waarbij een aantal glazen niet goed gevuld is.

Tip 11

Gebruik voor Jupiler altijd het stoere ribbelglas, dat zo kenmerkend is voor Belgische pilseners.

Tip 12

Serveer Hertog Jan pilsener bij voorkeur in het fraaie ‘duimglas’ met reliëfletters of de vaasjes met het Hertog Jan logo.

Tip 13

De bieren van Leffe vragen, voor de juiste beleving, om de bokaal van 25 of 33 cl.

Tip 14

Tap Hoegaarden Wit in het karakteristieke robuuste zeskantige glas, verkrijgbaar in 25 cl, 33 cl en 50 cl.

Tip 15

Seciaal voor ‘luxe’ momenten zijn 35 cl voetglazen verkrijgbaar van Dommelsch en Hertog Jan.

Tip 16

Als u veel groepen in huis heeft, bieden pitchers (1,5 liter) van Dommelsch of Jupiler uitkomst.

Tip 17

Serveer speciaalbieren in het speciaal hiervoor ontwikkelde brede voetglas. Voor een maximale bierbeleving.

Tip 18

Gebruik voor Hoegaarden Grand Cru en Verboden Vrucht de fraaie glazen die bij deze bieren horen.

Tip 19

Verras uw gasten met kleine hapjes bij uw bieren. Van pinda’s bij pils tot abdijkaas bij Leffe.

Tip 20

Lid van de Hertog Jan Vriendenkring? Voer het Hertog Jan-ritueel uit.

Bron: InBev Nederland