artikel

Café Top 100 2015 nr. 11: In de Wildeman, Amsterdam

Café

In een smalle steeg tussen Nieuwendijk en Nieuwezijds Kolk ligt dit fraaie Amsterdamse café-monument. We houden van de fraaie gevel met honderden vierkanten ruitjes en het kleine terras in de namiddagzon.

Café Top 100 2015 nr. 11: In de Wildeman, Amsterdam

We stappen binnen als het nog niet zo druk is en kunnen daarom boven een tafel bemachtigen met zicht op de bar. Geen stress achter de tap, het personeel maakt een ontspannen indruk. We krijgen desgevraagd goede bieradviezen, een lichte doordrink Chimey (slechts 4%) ‘die de paters zelf dagelijks drinken voor de BOB’. Mooi verhaal. Al jaren lukt het In de Wildeman niet om lager dan plek 13 (in 2011) te eindigen in de Café Top 100. Ook dit jaar ‘slaagt’ het bedrijf daar niet in. Dit is een schoolvoorbeeld van een klassiek Amsterdams cafe, een springlevend monument. Vaak lekker druk, een goede sfeer en het personeel kan het aan. Op vrijdag- en zaterdagavonden is het vaak staan. Dit is de plek waar je buitenlandse gasten met trots mee naartoe neemt.

Eigenaren: Els van der Linden en Henk Eggens
Site: Indewildeman.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie € 2,30

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels