artikel

Café Top 100 2015 nr. 13: De Stee, Leeuwarden

Café

Op plek 13 vinden we het beste café van Leeuwarden, sterker nog: het beste café van Friesland. Over smaak valt te twisten, maar Armand en Ilva Stoelwinder zijn, net als vorig jaar en het jaar daarvoor, het beste Friese café in deze lijst.

Café Top 100 2015 nr. 13: De Stee, Leeuwarden

Het bezoekende jurylid is nieuw in De Stee en is overdonderd: ‘Het zuigt je naar binnen en laat je bijna niet meer gaan. Wat een mooie zaak zeg! Vervolgens word ik getrakteerd op het huisbier: een mooi amberbier Oldehove, ofwel ‘n Skeve’, verwijzend naar de scheve toren in het centrum van Leeuwarden. De eigenaar heeft een mooi schort voor en een heerlijke horecaglimlach. Mooi glas-in-lood. Kortom, een prima eerste kennismaking.’ Als het jurylid voor een tweede bezoek terugkeert, wordt hij herkent door de eigenaar. ‘Knap!’ Dit, in samenhang met de goede sfeer en de fijne productbehandeling vormt eens te meer het bewijs dat aan de Stationsweg in Leeuwarden een café van niveau staat. Topniveau wel te verstaan.

Eigenaren: Arman en Ilva Stoelwinder

Site: Destee.nl

Prijs: fluitje € 2,15 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels