artikel

Café Top 100 2015 nr.14: Koops, Haarlem

Café

Terwijl het café om de hoek rustig oogt, zit Koops ramvol. Zowel binnen als buiten. Het jurylid omschrijft Koops dan ook treffend als een ‘sneuvelkroeg’ (voor de kenners) waar het personeel zeer alert is en vol humor zit.

Café Top 100 2015 nr.14: Koops,  Haarlem

Ook is het café prachtig qua interieur, vooral het oude schilderwerk dat je overal weer tegen komt. In de zaak is geen stofje te vinden. Zeer opvallend zijn verder de halve ramen die niet omhoog geschoven worden, maar waarvan het bovenste raam naar beneden gaat. Heel gezellig met mooi weer. De barman, later werd ons duidelijk dat het de eigenaar was, zit vol met fantastische humor en is zeer nieuwsgierig. Want ons jurylid is nieuw en ‘vreemde mensen’, daarvan hoort hij graag wat die in Haarlem komen doen. Komt ook door de vele vaste gasten, die zich hier overduidelijk zeer thuis voelen. Het is net als we bij de Karkol omschreven: alsof je op een feestje komt waar je eigenlijk niemand kent, maar waar je je wel direct welkom voelt. Knap hoor!

Eigenaar: Rolf Erkens
Site: Cafekoops.nl

Prijs: fluitje € 2,50 / koffie € 1,90

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels