artikel

Café Top 100 2015 nr. 2: De Bonte Koe, Purmerend

Café

Tien jaar nadat ze de trotse eigenaren werden van De Bonte Koe bruisen Huub en Linda Arents nog steeds van de plannen. Deze actieve ondernemers blijven bezig hun café te verbeteren.

Café Top 100 2015 nr. 2: De Bonte Koe, Purmerend

 

 

Op de Koemarkt in Pur- merend was het begin mei enorm druk voor de deur van De Bonte Koe. Dat Huub en Linda Arents tien jaar geleden eigenaren werden van dit bruine biercafé was alle reden voor een feestje met gasten en leveranciers. Brand zette het geheel luister bij door fusten met Brand Imperator af te leveren. Hiermee tegelijkertijd vierend dat ’s lands oudste speciaalbier precies 65 jaar geleden op de markt werd gebracht.

Al een paar jaar staat De Bonte Koe in de top-3 van deze lijst. Dit jaar is een plekje gewonnen. De eigenaren werken continu aan een verdere verbetering van hun biercafé. Zo kreeg de kaart met borrelhapjes gezelschap van een lunchkaart. Linda leeft zich hierop uit in de keuken en getuige haar enthousiaste reacties op Facebook doet ze dat veel plezier. Aan één ding waagt ze zich niet. De appeltaart. Die wordt nog steeds een paar keer per week vers gemaakt door de 83-jarige moeder van Huub. Tijdens de internationale markt, dit voorjaar, moest ze zelfs drie dagen lang om 4 uur 
’s ochtends opstaan om te bakken. Ze deed het met plezier.

Beide eigenaren zijn vaak in café te vinden. Alles blinkt en is goed onderhouden. Ook de toiletten. Tijdens één van de bezoeken is de directie net een weekje weg. Maar de zaak bleef in goede handen achter, con- stateert het jurylid. ‘Deze vriendin toont veel horeca-
ervaring en ze praat met trots over het café, alsof het van haar is. Het jurylid geniet als wordt verteld dat het haar hoop is dat het café nog eens bovenaan de Café Top 100 gaat prijken. En, dat er in het kader hiervan elk moment een mysteryguest langs kan komen…’

Bierfeesten

Het is wel vaker druk voor de deur van De Bonte Koe. Zo is met succes een eigen Oktoberfest georganiseerd, bijna direct gevolgd door het Bokbierfeest dat in de regio al jarenlang faam geniet. Het past bij het ‘bierige’ karakter van de zaak, dat al jarenlang is aangesloten bij de ABT. Naast bier is er veel keuze in wijn en whisky en ook de koffie is uitstekend. De gasten hebben het duidelijk goed naar de zin en genieten van het cafémoment. Wie niet direct kan kiezen bladert in de omvangrijke bierkaart die dit jaar ook al is vernieuwd.


Eigenaren: Huub en 
Linda Arents
Site: Biercafedebontekoe.nl
Prijs: fluitje €2,40 / koffie €2,20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels