artikel

Café Top 100 2015 nr. 20: De Bonte Koe, Leiden

Café

In een smal straatje in de Leidse binnenstad dit plaatje van een café met zijn fraaie wandtableaus. De Bonte Koe ontleent zijn naam aan de slagerij die er ooit zetelde, maar inmiddels wordt er al meer dan een eeuw drank geschonken.

Café Top 100 2015 nr. 20: De Bonte Koe, Leiden

Al zal de keuze op dit gebied anno 2014 uitgebreider zijn dan destijds. Liefst negen bieren van de tap – die deels zelf worden geïmporteerd – en nog eens zeven open wijnen. Het jurylid treft naar eigen zeggen een hippiesfeer als hij het café binnenstapt. De jonge vrouw in de bediening loopt zich de benen uit het lijf, maar laat geen steek vallen. Ze is deskundig, vriendelijk en merkt lege glazen tijdig op. De gasten zijn een bonte pluimage van jong en oud, veel studenten zo te zien, en (gepensioneerde) professoren. De lekkere trek kan worden gestild met heerlijke kaas, rookworst van de lokale slager of biologische hamburger. Complimenten ook voor het kleine, maar frisse toilet. Dit is het beste café van Zuid-Holland.

Eigenaar: Frans Bik
Site: Cafedebontekoe.com

Prijs: fluitje Sas Pils € 1,60 Stella Artois € 2 / koffie € 2,50

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels