artikel

Café Top 100 2015 nr. 21: Nobel, Ballum (Ameland)

Café

Wie het kleine Ballum inrijdt, kan niet om Nobel heen. Er is een slijterij met die naam, het hotel-café en restaurant natuurlijk en sinds kort zelfs de Nobel-suites. In een oud kerkje zijn twee fraaie suites gerealiseerd.

Café Top 100 2015 nr. 21: Nobel,  Ballum (Ameland)

Café Nobel is in 2006 uitgeroepen tot Café van het Jaar en is vandaag de dag nog steeds het kloppend hart van het sinds die tijd flink gegroeide bedrijf. Want naast het café kwam een paar jaar geleden al het nieuwe restaurantgedeelte, waar de Franse chef Philippe Straub kookt met culinaire ambitie. Ook het terras verhuisde, naar de voorkant van de aanbouw. Een flinke onderneming dus, maar gelukkig is eigenaar Barend Nobel nog steeds met grote regelmaat achter de bar te vinden. Deze geboren gastheer zorgde ook dit jaar voor een paar memorabele avondjes aan het kleine knusse barretje. Het bier perfect getapt en erbij de vervaarlijk lekkere huislikeur Nobeltje. Zodra je bij Nobel de deur uitgaat, kijk je alweer uit naar het volgende bezoek.

Eigenaar: Barend Willem
Nobel Site: hotelnobel.nl

Prijs: fluitje € 2,40 / koffie € 2,40

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels