artikel

Café Top 100 2015 nr. 25: ’t Hemeltje, Bloemendaal

Café

’t Hemeltje is een prachtig 400 jaar oud café aan de drukke doorgaande weg van Haarlem richting het strand van Bloemendaal. Het terras voor de deur staat er aanlokkelijk bij en gevelborden geven al aan wat er binnen allemaal voor lekkers voorhanden is.

Café Top 100 2015 nr. 25: ’t Hemeltje, Bloemendaal

Het pand zelf is verrassend diep. Op de kaart heerlijke specialiteiten. Wie dat wil, neemt er een bijpassend biertje bij. Liefst twaalf variëteiten stromen hier uit de tap. Liever wijn? Dat kan ook natuurlijk. Zeven wijnen zijn per glas te bestellen en op de kaart zelfs een leuk aanbod aan biologische wijn. Wij bestellen een Flammkuchen, de hardloper zo te zien. De heerlijke dunne bodem is besmeerd met crême fraîche, sour crème, gerookte spekblokjes, uiringen en geraspte kaas. Een delicatesse! Het gemêleerde publiek wordt prima bediend en hoeft, zodra het glas leeg is, nooit lang te wachten op de vraag ‘Wilt u nog iets drinken?’ Ja graag!

Eigenaren: Josje en Anton Tielen
Site: Hemeltje.nl

Prijs: fluitje Amstel € 2,10 Heineken € 2,20 / koffie € 2

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels