artikel

Café Top 100 2015 nr. 26: De Wolthoorn, Groningen

Café

Vrijdagmiddag is voor velen hét perfecte cafémoment. De werkweek zit er op, een paar vrije dagen voor de boeg. Ook in De Wolthoorn is het gezellig druk als we aan het eind van de week dit café binnenstappen.

Café Top 100 2015 nr. 26: De Wolthoorn, Groningen

Aan de bar en op de stoelen een wat ouder publiek. Maar als je in studentenstad Groningen tussen jongeren wilt zitten, zijn er genoeg alternatieven. Hier kom je voor de sfeer en onthaasting. Prima glas bier, wijn of jenever erbij, krantje en genieten maar. De bediening is hartelijk, kent veel gasten bij de voornaam, werkt goed door en heeft een prima oog voor lege glazen. Eigenaar Arnold Ensing kon dit voorjaar eindelijk zijn vloer vervangen en nam de gelegenheid te baat meteen de kelder onder de bar te vergroten en een fustenkoeler te plaatsen. Goed voor de kwaliteit van de getapte bieren en ook de frisvoorraad is nu binnen handbereik. Ook kocht hij een frituur. Zo hoeven de bitterballen die met regelmaat gratis rondgaan niet meer bij de buren vandaan te komen.

Eigenaar: Arnold Ensing
Site: Cafewolthoorn.nl

Prijs: fluitje Jupiler € 2,30 Hertog Jan € 2,50 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels