artikel

Café Top 100 2015 nr. 27: Bar Le Duc, Den Bosch

Café

Bar Le Duc in Den Bosch is een bruin café met een eigen brouwerij en terras in de Korenbrugstraat. ‘De kwaliteit in dit familiebedrijf is onmiskenbaar aanwezig’, complimenteert de jury van de Café Top 100.

Café Top 100 2015 nr. 27: Bar Le Duc, Den Bosch

Tijdens het jurybezoek staat achter de bar een uitblinker. De jongedame werkt ongelooflijk efficiënt en snel. Wat een vakvrouw. Haar ogen zien alles, bestellingen worden in de juiste volgorde supersnel klaargemaakt. Verbinding met de keuken voor de kleine hapjes is perfect. Als ze achter de bar vandaan is, neemt ze lege glazen mee die vervolgens snel worden gespoeld. Haar ogen zijn voortdurend gericht op de omgeving. Ze adviseert ons – we zitten op de hoek van de bar – een bruin Kolleke. Het bier smaakt prima! ’t Kolleke wordt gevolgd door een Koninckje – keurig in drie etappes getapt. Met scherpte en toewijding wordt het vak op goed niveau uitgeoefend. Chapeau! Een stijging van 30 naar 27 voor Bar Le Duc dit jaar.

Eigenaren: Jan (sr), Jan (jr), Mieke en Kim van Kollenburg

Site: Cafebarleduc.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie € 2,30

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels