artikel

Café Top 100 2015 nr. 28: ’t Pleintje, Hengelo (O))

Café

Bier- en eetcafé ’t Pleintje is al bijna 35 jaar een geliefd speciaalbiercafé in Hengelo, met een bierkaart waar je je hoed voor afneemt. 
’t Pleintje vormt een combinatie met het naastgelegen grandcafé De Twee Wezen. Minimaal twaalf lekkere biertjes op de tap en veel aandacht voor de seizoenen.

Café Top 100 2015 nr. 28: ’t Pleintje,  Hengelo (O))

Nieuw dit jaar bij ’t Pleintje zijn de speciaalbieren in flessen van 0,75 liter. ‘Samen genieten van speciale bieren uit grote flessen. In champagnestijl’ staat uitnodigend op een tafelkaart. Tijdens ons bezoek kunnen gasten een fles Nelson Sauvin delen, Deus Brut des Flanders of La Chouffe. Alle drie in een andere prijsklasse. De zaak is aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen en werkt ook actief met het Bier van de Maand. Voor de jury is ’t Pleintje een bekend café en er zijn diverse bezoeken afgelegd door verschillende leden van de jury. ‘Leuk dat het hier echt druk is op een doordeweekse dinsdag of woensdag. Een prachtig interieur en overal is over nagedacht.’

Eigenaren: Henk ter Laak en 
Edwin Wilbrink

Site: Biercafehetpleintje.nl

Prijs: fluitje € 2,40 / koffie € 2

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels