artikel

Café Top 100 2015 nr. 29: De Ballentent, Rotterdam

Café

Een van de bekendste horecabedrijven van Rotterdam, gelegen aan het water van de Nieuwe Maas. Een authentiek bedrijf dat zijn naam te danken heeft aan de wereldberoemde gehaktballen die de kelners serveren. Kelners, ouderwets woord? Nee. Hier is het van toepassing.

Café Top 100 2015 nr. 29: De Ballentent, Rotterdam

Op één dame na zien wij alleen maar oudere mannen in de bediening. Strak in het pak, gekleed zwart en wit. Met stropdas! Maar taaltechnisch niet strak: een directe benadering van de gast, lekker Rotterdams. Er is met alle gasten interactie. De kelners zijn stuk voor stuk joviaal en echt aanwezig. Ze werken professioneel en beheersen hun talen. Het is alleen al de moeite waard om hier te gaan zitten en te kijken naar de kelners. Grappig: er schalt Amsterdamse muziek uit de boxen: Bloed Zweet en Tranen van André Hazes.
Een groot compliment dit jaar voor de toiletten! Nieuw, blinkend, heel fris, van boven tot beneden betegeld, strak, haakjes voor tas en jas bij de dames. Fijn!

Eigenaar: Rene Keehnen

Site: Deballentent.nl

Prijs: fluitje € 2,10 / koffie € 1,90

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels