artikel

Café Top 100 2015 nr. 34: De Klomp, Delft

Café

Vorig jaar de snelste stijger in de Café Top 100, nu weer tien posities richting top voor De Klomp in Delft. Het café ligt wat uit het centrum, je moet het echt even zoeken.

Bij binnenkomst loop je recht op de kleine bar af. Daaracht tref je een zeer hartelijke eigenaresse, Heleen Huis. Wat een welkom! En wat een prachtbedrijf. We gaan zitten in de ‘blauwe’ kamer, waarvan de naam verwijst naar Delftsblauwe bordjes aan de muur. Op verzoek krijgt ons jurylid een rondleiding van de trotse eigenaar, Heleens partner Bart van Leeuwen. Hij vertelt ons dat het café sinds 1652 bestaat. Bij De Klomp staat een worstje op de kaart waar ze een jaar op hebben moeten wachten. Dat was het waard want het worstje smaakt prima in combinatie met een speciaalbier. Het café sluit om 01.00 uur en dat wordt op een prima en prettige wijze medegedeeld. De bezieling van eigenaren Bart en Heleen is voelbaar, alles klopt als een bus.

Eigenaren: Bart van Leeuwen en 
Heleen Huis

Site: Bierhuisdeklomp.nl

Prijs: 25cl € 2,30 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels