artikel

Café Top 100 2015 nr. 4: In de Karkol, Maastricht

Café

Continuïteit is ongetwijfeld kenmerkend voor een goed bedrijf. Wat dat betreft zit ‘t wel goed bij In de Karkol. Het sympathieke Maastrichtse café staat voor het negende opeenvolgende jaar in de top-10.

Café Top 100 2015 nr. 4: In de Karkol, Maastricht

 

 

In de fraaie binnenstad van Maastricht vinden we, in één van de oudste straatjes van de stad, In de Karkol. Het monumentale café van Barth Hochstenbach is niet uit de top van de Café Top 100 weg te slaan. In 2006 kwam het café de top-10 binnen en is er sindsdien niet meer uit geweest. Een cv dat geen enkel ander café evenaart. Dat heet continuïteit. En nadat In de Karkol de afgelopen twee jaar op de vijfde plek eindigde, is er dit jaar een stijging te noteren naar de vierde plek.

Over het café zelf is de jury altijd lovend. Het blijft knap hoeveel er gerealiseerd is op zo weinig vierkante meters. Een mooi, ruim toilet en veel hoekjes die gezellig en intiem aandoen. Zelfs de patio aan de achterkant, voor rokers, is sfeervol. Het is wellicht een cliché, maar dat moet ons dan maar vergeven worden: dit is de huiskamer van de Limburgse hoofdstad. Zowel wat betreft uitstraling, maar zeker ook dankzij gasten, personeel en natuurlijk topkastelein en eigenaar Barth Hochstenbach.

Blijvend presteren

Als een café zich jaar in jaar uit in de top weet te handhaven, wekt het soms verbazing dat een nieuw bezoek wéér een topervaring oplevert. Gastvrijheid en vakmanschap zitten blijkbaar in het DNA van de Karkol. Ook nu is ons jurylid louter lovend over een aaneenschakeling van fijne momenten. De barman heeft overal zicht op, heeft veel interactie met de gasten en is attent, vrolijk netjes, accuraat en snel. Bij binnenkomst wordt direct de tafel schoongemaakt, worden we vriendelijk en snel geholpen en krijgen nieuwe, verse nootjes. Het is gezellig druk en we menen vooral stamgasten te ontwaren. We worden vriendelijk toegeknikt door ons onbekende aanwezigen. De partner van het jurylid vat het kort en krachtig samen: het voelt als een feestje waar je niemand kent, maar waar je je wel enorm welkom voelt.

Eigenaar: Barth Hochstenbach

Site: Indekarkol.nl

Prijs: fluitje € 2,10 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels