artikel

Café Top 100 2015 nr. 47: De Poshoorn, Maastricht

Café

Dit voormalig Café van het Jaar – De Poshoorn won de titel in 2002 – is fraai gelegen tegenover het Maastrichtse station en doet ook dienst als hotel. De terrassen maken een gezellige indruk, een gevoel dat na binnenkomst wordt versterkt.

Café Top 100 2015 nr. 47: De Poshoorn, Maastricht

De inrichting is charmant, al neemt de jury ook voorzichtig het woord ‘gedateerd’ in de mond. Bij het eerste jurybezoek is het toilet het grootste aandachtspunt: een kapotte zeepdispenser en geen handdoeken maar een keukenrol. Dat is bij het tweede bezoek echter gelukkig allemaal verholpen. Achter de bar valt vooral de hoge achterkast op, waarvoor speciaal een ladder op wieltjes is gemaakt die heen en weer kan rijden. De medewerkers staan achter de toog wat hoger dan hun gasten en hebben zo goed overzicht. En gasten hebben ze genoeg, wat in het bourgondische en horecadichte Maastricht echt geen vanzelfsprekendheid is. Dat is honderd procent de verdienste van Ger Franzen en zijn team.

Eigenaar: Ger Franzen
Site: Poshoorn.nl

Prijs: fluitje € 2,20 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels