artikel

Café Top 100 2015 nr. 48: Hessel, Hoorn (Terschelling)

Café

Na drie jaar eregalerij maakt de winnaar van de Café Top 100 2011 zijn rentree. Op nummer 48 komt het befaamde eilandcafé van de Terschellingse troubadour en caféhouder Hessel van der Kooy. Bij ons eerste bezoek treedt hij op, samen met dochter Tess.

Café Top 100 2015 nr. 48: Hessel,  Hoorn (Terschelling)

Het rauwe stemgeluid en zijn grappen zorgen voor een topsfeer in het café. Alle lof verder voor de keurige bediening. Ook valt ons op dat er verbouwd is: we zien een klein podium in de hoek, een ruime bar en nette toiletten. Laat Hessel maar komen om dit luister bij te zetten. Leuk: ze serveren in dit café een eigen koekje van Terschelling bij de koffie. Prima eilandpromotie. Dat geldt eveneens voor de (merk)naam van (zanger) Hessel. Wie het café binnenstapt, komt eerst door een winkel met T-shirts en cd’s. Hessel is inmiddels een begrip en het café is enig in zijn soort. Dat oogst bewondering. Zeker als je bedenkt dat 35 jaar geleden live muziek al de trekker was. Nu is het nog steeds de usp. Dat is knap. Welkom terug!

Eigenaar: Hessel van der Kooy
Site: Hessel.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels