artikel

Café Top 100 2015 nr. 49: Soestdijk, Groningen

Café

Het royale etablissement van Groningen. Zo profileren de uitbaters van Soestdijk in Groningen hun café met deze koninklijke naam, zetelend in een pittoresk pand in het centrum. De inrichting is donkerbruin. Het is altijd gezellig druk in dit prima geleide horecabedrijf.

Café Top 100 2015 nr. 49: Soestdijk, Groningen

Borrelen en eten, het kan allemaal. De jury is er rond een uur of half zeven ‘s avonds en het zit bomvol. Studenten, vrienden, vriendinnen, iedereen en van alle leeftijden. Dit café is ook nog altijd populair als ‘jachtgebied’ voor vrijgezellen. Veel gasten in Soestdijk komen om te eten en dat doet de jury ook. We genieten van de gerechten, maar eveneens van de kaart met een subtiele knipoog naar de ‘koninklijke status’: we zien ‘saté royal’, ‘entrecôte het Loo’ en zelfs een waar ‘Koningsmaal’. Uiteraard is dit in eerste instantie een café en aan de bar ontwaren we dan ook een aantal vrolijke drinkers. Na (maar ook voor) het dineren kun je hier gerust nog een drankje nemen en royaal genieten.

Eigenaren: JanBas van Aalderen 

Site: Cafesoestdijk.nl

Prijs: fluitje € 2,60 / koffie € 2,30

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels