artikel

Café Top 100 2015 nr. 51: Jopenkerk, Haarlem

Café

De glimmende koperen ketels blinken je tegemoet als je de Jopenkerk binnenstapt. Er valt wat te beleven in deze voormalige kerk die dienst doet als bar, restaurant, lounge, zaal en café en bierbrouwer.

Café Top 100 2015 nr. 51: Jopenkerk, Haarlem

Bij dit Haarlemse multifunctionele horecabedrijf serveren ze het huisgemaakte Jopenbieren. Dit wordt prima vermarkt door arrangementen en evenementen, zoals High Beer. Geïnspireerd op high tea maar dan met proefglaasjes Jopen Bier en zes hapjes. Er zijn ook masterclasses met bier, zelfs in combinatie met oesters, kaas en chocolade, in samenwerking met lokale leveranciers als fromagerie L’Amuse. Sinds de entree van de Jopenkerk vorig jaar in de Café Top 100 ontdekken steeds meer gasten het brouwerijcafé. Wat heet: in dit enorme pand staan ze zelfs te wachten op een plekje in de stampvolle zaak. Wie er voor het eerst komt, kijkt zijn ogen uit. Wat een prachtige entourage. Het samenspel tussen gast en bediening brengt er letterlijk leven in de brouwerij.

Gastheer: Barry de Haan
Site: Jopenkerk.nl

Prijs: fluitje € 2,50 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels