artikel

Café Top 100 2015 nr. 57: Brecht, Amsterdam

Café

Brecht in Amsterdam is de hoogste nieuwkomer in deze lijst. Vorig jaar nog bij de aanraders, nu binnen op 57. ‘In het enorme caféaanbod van Amsterdam is Brecht onderscheidend. Een origineel concept waarin de liefde voor Duitsland naar voren komt, huiskamerachtig en met een waar scala aan originele bieren, likeuren en andersoortige dranken.

Café Top 100 2015 nr. 57: Brecht, Amsterdam

Naast Duitse bieren is er Budweiser (Budvar) als huisbier. De uitbaters vertellen gepassioneerd over hun producten. De naam en het concept komen voort uit liefde voor Duitsland en de Duitse cultuur, met de Duitse (toneel)schrijver en dichter Bertolt Brecht (1898 – 1956) als inspiratiebron. Duitsland op een positieve manier belichten, dat willen is eigenaren Sandra (moeder) en Joris (zoon) Houtman. Te midden van lampenkappen, comfortabele fauteuils en grootmoeders theeservies ademt dit café tijdloze romantiek. Tijdloos…maar in de woorden van de naamgever: ‘so wie es ist, bleibt es nicht.’

Eigenaren: Sandra en Joris Houtman “
Site: Cafebrecht.nl

Prijs: 25cl € 2,30 / koffie € 2

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels