artikel

Café Top 100 2015 nr. 7: In de Blaauwe Hand, Nijmegen

Café

Met de achtste stijging in evenzoveel jaren, mag In De Blaauwe Hand zich dit jaar het beste café van Gelderland noemen. De stijging heeft te maken met de continuïteit, maar toch ook met één van onze recente bezoeken: een explosie van gastvrijheid avant la lettre.

Café Top 100 2015 nr. 7: In de Blaauwe Hand, Nijmegen

Als we ons rond 20.15 uur melden om te eten, wordt ons medegedeeld dat de keuken ‘helaas is gesloten.’ Daar wordt oprecht vriendelijk aan toegevoegd dat er ‘graag een uitzondering gemaakt zou worden, maar dat alles echt op is.’ Vervolgens krijgen we de vriendelijke vraag of ze ons kan adviseren om ergens anders te gaan eten en waar we van houden. Hierna volgt een rits van suggesties. Die nemen we ter harte en als we omstreeks 22.30 terugkeren, herkent ze ons direct en vraagt ze of we lekker hebben gegeten en waar we naar toe zijn geweest. Oprechte interesse en topgast- vrijheid. De avond kan eigenlijk al niet meer stuk na zo’n behandeling. Wat een bedrijf, wat een personeel. Een terechte stijging!

Eigenaar: Gert de Graaf
Site: Indeblaauwehand.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels