artikel

Café Top 100 2015 nr. 88: Zeezicht, Breda

Café

Op de hoek van een horecastraatje in Breda ligt café Zeezicht. Hoewel de zaak omringd is door andere horeca, springt Zeezicht er uit. Als eerste valt het leuke gevelterras met loungebanken, barkrukken, palmen en Perzische kleden op – een huiskamer buiten. Binnen is het niet heel groot, maar wel heel gezellig. Er hangen krijtborden en hier en daar zien we mooi glas in lood.

Café Top 100 2015 nr. 88: Zeezicht, Breda

Opvallend is, naast het grote aantal bieren en cocktails, dat Zeezicht maar liefst vijfentwintig open wijnen schenkt vanuit een geavanceerde bewaarkast. Onze jury omschrijft de bediening en het publiek als mooie, hippe mensen met hoge wiebelknotten en kunstzinnig geschoren baarden. Het café wordt samengevat in verrassend en stoer. De ondernemers achter café Zeezicht zijn wakker en pakken de tijdgeest met de uitstraling, seizoensgebonden kaart, ruime wijnkeuze en speciale bieren. Het café leeft en is niet bang om buiten gebaande paden te treden.

Eigenaar: Daan van Eendenburg van Oosterhout Site: Zeezichtbreda.com

Prijs: fluitje € 2,60 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels