artikel

Café Top 100 2015 nr. 9: De Pintelier, Groningen

Café

Na drie jaar weer terug in de top-10 van deze lijst, een klassieker van een café. Als we op een vrijdag namiddag binnenkomen, zien we twee personeelsleden achter de bar aan het werk. De barmedewerkster is enthousiast en doet goedlachs haar werk.

Café Top 100 2015 nr. 9: De Pintelier, Groningen

Dat geldt ook voor haar mannelijke collega. Terwijl we op de achtergrond CCR, MeatLoaf en Roxy Music herkennen, bestuderen we de uitgebreide bierkaart. Als we even daarna om ons heenkijken om het interieur in ons op te nemen, valt het op dat het interieur een tikkeltje doorleefd is, maar wel schoon. Dat is een fijne combinatie om eerlijk te zijn. Verder is de verzorging ook top in orde: op alle tafels zien we tafelkaartjes, de bierkaart en verse, schone viltjes. Alle bieren worden in het juiste glas geschonken en het bewijst eens te meer dat het ‘Belgisch biercafé-
concept’ aanslaat, mits juist uitgevoerd. Winnaar Olivier bewees dit vorig jaar, De Pintelier doet het misschien nog wel beter. Het schept verwachtingen voor de toekomst.

Eigenaar: Eric Harder
Site: Pintelier.nl

Prijs: fluitje € 2,20 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels