artikel

Café Top 100 2015 nr. 97: Papeneiland, Amsterdam

Café

Op de hoek van de Brouwersgracht en de Prinsengracht in Amsterdam zit Papen-eiland. Het pand, gevestigd in een prachtig rijksmonument, is weliswaar klein, maar authentiek en fraai. Voor meer historie is de bijpassende site van Papeneiland een aanrader.

Café Top 100 2015 nr. 97: Papeneiland, Amsterdam

Het café heeft hoge ramen, een tegelwand, veel foto’s van Amsterdam en overal branden kaarsjes, allemaal erg sfeervol. De gezellig ingerichte rookruimte is ruim opgezet met tafels en stoeltjes. Een walhalla voor de rokers dus. Beneden is het wel een beetje kruip-door-sluip-door, maar opgeruimd en schoon. Er is een ruime keuze aan dranken, waarover vakkundig wordt geïnformeerd, en het eten is in stijl: balletjes van de slager om de hoek en huisgemaakte appeltaart. Tijdens het jurybezoek, weliswaar rond borreltijd, is het terras vol, terwijl het niet eens lekker weer is. Er hangt hier eigenlijk altijd een goede sfeer. Je hebt de mogelijkheid om rustig over van alles bij te praten. Papeneiland is zeker meer dan een monument.

Eigenaar: Tiel Netel Site: Papeneiland.nl

Prijs: fluitje € 2,50 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels