artikel

Goed personeel: hebben en houden

Café

Goed personeel hebben en vasthouden leek aan het begin van dit terrasseizoen bijna de belangrijkste uitdaging van de bezoekers van de Misset Horeca Terras Bootcamp op 10 maart in Breda. Hoe motiveer je personeel? Hoe waardeer je personeel? Ondernemers met elkaar in discussie.

Goed personeel: hebben en houden
Goed personeel: hebben en houden

Michael Bunink van TrainMark stelde de bezoekers van de Terras Bootcamp vijf vragen om die vervolgens in kleine groepjes te beantwoorden. Hoeveel aandacht krijgt een medewerker? Wanneer ben je tevreden over iemand? Waarom is het zo leuk om voor jou bedrijf te werken? Wanneer is een werkdag geslaagd? Welke uitdaging zie je op je afkomen dit terrasseizoen?

Reacties en tips van ondernemers en Michael Bunink:

- Kritiek krijgen is lastig maar voor veel mensen in een complimentje in ontvangst nemen ook moeilijk.
- Ken je team en doseer je aandacht. De een heeft elke dag een schouderklopje nodig, de ander niet.
- Stimuleer de sterke kanten van mensen.
- Schrijf eens een leuke tekst voor het team op het krijtbord. ‘Goed gedaan allemaal’, of ‘Ben trots op jullie’.
- Soms moet je mensen gewoon elke dag vertellen dat ze gastvrij moeten zijn en mensen begroeten met goedemorgen/middag.
- De een ruimt uit zichzelf alle rommel op, de ander moet je het telkens weer vertellen.
- Is er iemand jarig geweest? Begin een dienst een uurtje eerder en eet rustig een taartje met een kop koffie. Heel anders dan even snel tussendoor.
- Jaag je mensen niet op tijdens piekmomenten. Blijf rustig dan worden er minder fouten gemaakt.
- Evalueer kort na elke dag: upselling geslaagd? Gasten tevreden de deur uit? Wat ging mis, wat kan beter?
- Dit kan ook vooraf: wat zijn de doelen voor vandaag, waar letten we extra op?
- Luister goed naar je mensen. Naar hun inbreng, hun ideeën.
- Een goede werksfeer is soms beter dan ‘kale’ arbeidsvoorwaarden. Zorg voor leuke uitjes, een sluitdrankje samen, gezellige momenten tussendoor.

Michael Bunink adviseert ondernemers bij een sollicitatiegesprek even weg te lopen en de sollicitant te zeggen: pak zelf even koffie. Blijft deze rustig zitten afwachten? Gaat hij koffie maken? Of vraagt hij: wilt u ook koffie? ‘Aan zulke dingen heb je meer dan wanneer iemand je vertelt dat hij heel gastvrij is en flexibel. Dat zijn van die loze begrippen die je niet kunt toetsen in één gesprek.’ Hij vervolgt: ‘Of nies eens: zegt iemand gezondheid of niet?’